Θέση σχετικά  με τα όσα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι η Κατερίνα Πελέκη, έλαβε η Νέα Δημοκρατία. Σε σχετική ανακοίνωση η ΝΔ υπενθυμίζει ότι η κα Πελέκη είναι κατηγορουμένη και ενδεχομένως αλλάζει την κατάθεσή της προκειμένου να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Καστανίδη.

«Η κα Πελέκη με την κατάθεσή της επιβεβαιώνει όσα λέει και η ΝΔ, ότι δηλαδή δεν υπάρχει ροή πολιτικού χρήματος, ότι δεν υπάρχει χρηματισμός προσώπων και ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Θέλουμε να θυμίσουμε για την υπόθεση ότι η ΝΔ το 2004 παρέλαβε τη λίμνη Βιστωνίδα και τις παρόχθιες περιοχές με ιδιοκτήτη τη Μονή Βατοπεδίου μετά τις αποφάσεις Δρυ-Φωτιάδη και η ΝΔ, όπως είχε πει πήρε την πολιτική απόφαση να επιστρέψει τη γη στους αγρότες. Η κυβέρνηση της ΝΔ ή θα κατέβαλε τα χρήματα, ή θα έδινε πίσω τη γη. Ήταν μία καθ’ όλα νόμιμη και αξιοπρεπής απόφαση και η ΝΔ είχε συνομολογήσει ότι ήταν πολιτική απόφαση» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα περί παντελονιών δεν θα τα σχολιάσουμε. Θυμίζουμε ότι η Βουλή ερευνά το πολιτικό χρήμα. Τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί δεν δείχνουν ζημία. Αν υπάρχει έκθεση με άλλη μεθοδολογία υπολογισμού, να την δούμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι  συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα  Καραμανλή που ανέφεραν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι «δεν υπάρχει λόγος να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός. Ότι ήταν να πει το έχει πει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης