Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στο λεκτικό παραλήρημα του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε νέο ξέσπασμά του το πρωί της Δευτέρας απείλησε ευθέως τους Έλληνες λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μαζέψτε τα μυαλά σας, συνέλθετε, μην γίνεστε όργανα άλλων».

Ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χαρακτήρισε ως ρητορικούς παροξυσμούς,  τα λεγόμενα του Τσαβούσογλου τονιζοντας χαρακτηριστικά: «Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που τους πρέπει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απέδωσε μάλιστα τη συγκεκριμένη ρητορική Τσαβούσογλου «σε εσωτερική κατανάλωση ή σε μια προσπάθεια να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα».

Ξεκαθάρισε δε, ότι σε κάθε περίπτωση «η κυβέρνηση απαντά όπως πρέπει και όπου πρέπει με τον κατάλληλο τρόπο» τονίζοντας ότι «η χώρα μας υπεύθυνα κι αποφασιστικά, είναι παράγων σταθερότητας».

«Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε συζήτηση και διάλογο με επιχειρήματα που να εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης