• Αναδίπλωση ή πολιτικός ελιγμός;
  • Ειλικρινής τοποθέτηση ή «ανακωχή» μέχρι να προκύψει δεύτερο σοβαρό επεισόδιο στο τουρνουά;

Όπως και να’ χει, ο Νίκος Πατέρας, πρόεδρος του Παναθηναϊκού μετά την βραχύβια θητεία του Ν. Κωνσταντόπουλου, χαρακτήρισε –όπως ήδη διαβάσατε- «τυχερό το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει εκείνον και τον Μαρινάκη στις τάξεις του».

Βέβαια, αυτή η εντυπωσιακή τοποθέτηση δεν αλλάζει και πολύ το σκηνικό. Η ουσία είναι ότι ο διαιτητής Δαλούκας (χαριστικός προς τους «πράσινους» στον αγώνα της Θεσσαλονίκης με τον Άρη), μπορεί να απομακρύνθηκε προσωρινά (και οικειοθελώς;) από τον ευαγή κλάδο της σφυρίχτρας, εντούτοις αυτό δεν στοιχειοθετεί την ηρεμία και την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοινή λογική (με βάση την εμπειρία διαχρονικά στον ποδοσφαιρικό χάρτη αυτού του τόπου) λέει πως τα όσα δήλωσε μόλις ο Νίκος Πατέρας (μετά την «καταιγίδα» των δηλώσεων από την πλευρά Μαρινάκη) θα ξεχαστούν με το που θα προκύψει νέα χαριστική απόφαση διαιτητή, αυτή την φορά υπέρ του Λιμένος… Οπότε, καλά θα κάνουμε να συγκρατήσουμε στη μνήμη το σημερινό ρεπορτάζ.

Κατά τα άλλα, είναι φανερό πως γίνεται σαφέστατη προσπάθεια από τις Αρχές (μέχρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας φώναξε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές προκειμένου να περάσει μήνυμα κατά της βίας στα γήπεδα!), προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να μη συνεχιστεί το εμπρηστικό κλίμα, που συνήθως επηρεάζει τους οργανωμένους χούλιγκανς των ομάδων.

Κατά τα άλλα, ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός ταξιδεύει αύριο στην Καβάλα όπου θα επιχειρήσει να πάρει την δεύτερη νίκη του σε ένα γήπεδο όπου πέρυσι δεν τα κατάφερε. Ο πρόεδρος Πατέρας, πήγε στην Παιανία, είδε την προπόνηση και –όπως υποσχέθηκε ο ίδιος- το έκανε προκειμένου να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που κατέβαλαν στην Βαρκελώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ καλά έκανε. Διότι οι παίκτες, χρειάζονται «μια καλή κουβέντα» περισσότερο στα δύσκολα (και μετά από καρπαζιές) παρά μετά από εύκολες νίκες, που πριμοδοτούνται –μην το ξεχνάμε- με μπόλιες χιλιάδες ευρώ. Αν μη τι άλλο, ο συν πρόεδρος έχει αποδείξει πως είναι «κιμπάρης» – καμία σχέση με το «καβουροειδές» παρελθόν της ιστορικής ομάδας…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης