Πέντε χρόνια έχουν περάσει από το Ευρωμπάσκετ του 2017, όταν η Σλοβενία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στον τελικό απέναντι στη Σερβία, το οποίο ήταν και το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της.

Έκτοτε, δεν διεξήχθη άλλο Ευρωμπάσκετ λόγω κορωνοϊού, ενώ οι απουσίες των κορυφαίων της παικτών στα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 είχαν στερήσει στη Σλοβενία την παρουσία της στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι ενώ στο Ευρωμπάσκετ της Κωνσταντινούπολης, ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν το… «τρομερό μωρό» της Σλοβενίας, στο Ευρωμπάσκετ του 2022 που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου, ο 23χρονος πόιντ γκαρντ/σμολ φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς αποτελεί τον αστέρα της ομάδας του Αλεξάντερ Σέκουλιτς, ενώ σταθερή αξία εδώ και χρόνια αποτελεί ο Γκόραν Ντράγκιτς.

Στο Τόκιο, το περασμένο καλοκαίρι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Σλοβένοι είχαν αποκλειστεί στα ημιτελικά, σ’ εκείνον τον αξέχαστο αγώνα με τη Γαλλία, όταν οι «τρικολόρ» προκρίθηκαν στον τελικό χάρη σε κόψιμο του Νικολά Μπατούμ στον Κλέμεν Πρέπελιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα (90-89).

Η Σλοβενία επιστρέφει, λοιπόν σε Ευρωμπάσκετ για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, με τον Ομοσπονδιακό Αλεξάντερ Σέκουλιτς να καταλήγει στη δωδεκάδα που θα ταξιδέψει στην Κολονία. Οι Σλοβένοι μετέχουν στον 2o όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην Κολωνία, μαζί με την οικοδέσποινα Γερμανία και τις Γαλλία, Λιθουανία, Oυγγαρία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, η δωδεκάδα της Σλοβενίας για το Ευρωμπάσκετ 2022: Γκόραν Ντράγκιτς, Ζίγκα Σάμαρ, Λούκα Ρούπνικ, Αλεξέι Νίκολιτς, Κλέμεν Πρέπελιτς, Έντο Μούριτς, Μάικ Τόμπεϊ, Γιάκα Μπλάζιτς, Ζίγκα Ντίμετς, Ζόραν Ντράγκιτς, Βλάτκο Κάνκαρ, Λούκα Ντόντσιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης