O Max Verstappen τα βρήκε σκούρα στα δύο ανεπίσημα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα του Paul Ricard στη Γαλλία.Στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά το μεσημέρι γρηγορότερος ήταν Leclerc ενώ στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά ο Carlos Sainz έκλεισε πονηρά το μάτι στον ομόσταυλο του Leclerc που κατέλαβε τη 2η θέση. O Max Verstappen  έκανε τον 3ο καλύτερο χρόνο. Ο δεύτερος πιλότος της Red Bull Sergio Perez, είχε έξοδο και αρκέστηκε στη 10η θέση.

Πιο ψύχραιμος λογικά πρέπει να είναι ο  Verstappen που έχει το πλεονέκτημα της πρωτοπορίας στη βαθμολογία με  208 β. έναντι των 170 β του Leclerc. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγχωμένος ήταν ο Sergio Perez που είχε έξοδο

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ferrari φάνηκε πιο γρήγορη στην πίστα της Γαλλίας. Βέβαια σήμερα αλλά και αύριο στο Practice 3 οι ομάδες ψάχνουν τη χρυσή τομή στις γόμες των ελαστικών. Εκεί που πραγματικά θα δούμε ποιο μονοθέσιο είναι πιο γρήγορο θα είναι αύριο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.
O Mick Schumacher στα δεύτερα ανεπίσημα δοκιμαστικά οδηγούσε αγχωμένα. Έκανε το λάθος και είχε έξοδο. Αποτέλεσμα ήταν να τερματίσει στην προτελευταία θέση. Η στροφή Signes είναι η πιο απαιτητική στροφή της πίστας.

 

 

 

Αύριο θα δούμε αν το στήσιμο που έχουν τα μονοθέσια μπορούν να περάσουν με τέρμα γκάζι.
Η σειρά τερματισμού στο Practice 2

 

Στις μεσημεριανές ελεύθερες δοκιμές ο Charles Leclerc ήταν ταχύτερος. Με διαφορά 91 χιλιοστά στη 2η θέση ήταν ο Verstappen ενώ ο Sainz έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο με διαφορά 338 χιλιοστών του δευτερολέπτου.
Ωστόσο ο Sainz ακόμη και αν αύριο το απόγευμα κερδίσει την Pole Position θα εκκινήσει στην καλύτερη περίπτωση από την 11η θέση λόγω της ποινής 10 θέσεων που του επιβλήθηκε γιατί έχει υπερβεί το όριο των αλλαγών στα ηλεκτρονικά στη μονάδα ισχύος.

Στα Practice 1 ο Hamilton δεν εμφανίσθηκε. Στη θέση του είδαμε τον 27χρονο Nyck de Vries ο οποίος είναι ο δοκιμαστής και εφεδρικός τρίτος οδηγός της AMG Petronas F1. Αυτό έδωσε αφορμή για πολλά σενάρια.
Ωστόσο ο Toto Wolff έδωσε τέλος στις φήμες που ακούσθηκαν περί αποχώρησης του Hamilton. Ο Βρετανός μόνο για το Practice 1 έδωσε τη θέση του στον Nyck de Vries για να τον δοκιμάσει ο μάνατζερ της ομάδας.
Ο Hamilton στο γαλλικό Grand Prix θα κάνει την 300η εκκίνηση σε Grand Prix της F1 και από ότι δείχνει είναι αρκετά ανεβασμένος ψυχολογικά.

Στο Practice 1 δεν έτρεξε ούτε ο Valtteri Bottas. Τη θέση του πήρε ο Robert Kubica ο οποίος δεν πήγε καλά και τερμάτισε προτελευταίος ενώ την τελευταία θέση κατέλαβε ο οδηγός της Williams, Nicholas Latifi.

Η σειρά τερματισμού στο Practice 1

Η πίστα έχει συνολικό μήκος 5.842 μέτρα και η συνολική απόσταση που θα κάνουν σε 52 γύρους οι αγωνιζόμενοι είναι 309.690 μέτρα. 

Αύριο Σάββατο 23/7 στις 14.00 θα γίνει το Practice 3 ενώ τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά όπου θα κριθεί και η Pole Position θα ξεκινήσει στις 17.00 ( Ώρα Ελλάδος) 
Ο αγώνας στο Paul Ricard θα γίνει την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 16.00.

Τα ανεπίσημα, επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ,την Cosmote TV (Sport 5) και το F1 TV Pro.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης