Οι παραδοσιακές μελωδίες βρέθηκαν στο επίκεντρο του φετινού καλέσματος της Αλοννήσου για τη νέα τουριστική σεζόν. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε στο νησί το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου με συνδιοργανωτές τον Δήμο Αλοννήσου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Έπειτα από δύο χρόνια αδράνειας, σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής με 15 ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα και 450 χορευτές και συνοδούς (βλ. https://twitter.com/VisitAlonissos/status/1546019378117939202). Σε ένα ζωντανό μουσικό διήμερο μέσα στον Ιούλιο, παραδοσιακοί χοροί, φορεσιές και μελωδίες από τον Πόντο, τη Θεσσαλία, τη Βόρεια Ελλάδα, την Κρήτη, την Ήπειρο και κάθε σημείο της Ελλάδας, «κατέκλυσαν» το Πατητήρι, το κατάφυτο λιμάνι της Αλοννήσου καθώς και κάθε γραφικό και παραθαλάσσιο οικισμό του νησιού.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων, μεταφέροντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας μέσα από παραδοσιακούς μουσικούς ρυθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καθιερωμένη πολιτιστική δράση συμμετείχε πλήθος πολιτιστικών, χορευτικών και λαογραφικών συλλόγων και φορέων από πολλά σημεία της Ελλάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης