Μία από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες σχεδιάστριες μόδας, η Κατερίνα Χατζηδιάκου, ιδρύτρια του οίκου Kathy Heyndels, έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών.

Η δυσάρεστη είδηση της εκδημίας της έγινε γνωστή μέσα από τα social media του οίκου μόδας, ενώ η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με μεγάλη μας λύπη, σήμερα, η δική μας Kathy Heyndels ή όπως οι περισσότεροι την γνώριζαν, η Κυρία Καίτη μας άφησε. Η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο!», ανέφερε η σχετική ανάρτηση στο Instagram.

Η Κατερίνα Χατζηδιάκου, γνωστότερη στο εξωτερικό ως Kathy Heyndels διέγραψε μια άκρως επιτυχημένη πορεία στον χώρο της μόδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ξεκίνησε να αποκτά μεγάλη φήμη στους κύκλους της κοινωνίας των Bρυξελλών, όπου ζούσε και δημιουργούσε μοναδικά φορέματα και νυφικά. Μετέτρεψε ένα μικρό ατελιέ στον δικό της οίκο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Tα χρόνια που ακολούθησαν η φήμη της ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο αλλά εκείνη, το 1983 αποφάσισε να κάνει το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα, στη γενέτειρά της Aθήνα και ξεκίνησε την ελληνική περίοδο της καριέρας της με πρώτο «σταθμό» το ατελιέ της στο Kολωνάκι. Στην πορεία ήρθαν κι άλλα καταστήματα τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στα βόρεια προάστια.

Ο γιος της, Γιάννης Τόγκος, ακολούθησε τα χνάρια της μητέρας του βάζοντας την προσωπική του «σφραγίδα» στην εξέλιξη του οίκου μόδας Kathy Heyndels, αλλά και αναλαμβάνοντας τα ηνία από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης