Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται σε επίκαιρα ζητήματα, όπως το φορολογικό και άλλα οικονομικά θέματα.

«Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος, για να “βαπτίζει” κανείς: το τσεκούρωμα μισθωτών και συνταξιούχων “πολιτική υπέρ της κοινωνικής συνοχής”, τα λουκέτα των επιχειρήσεων “ενίσχυση της επιχειρηματικότητας” και την ύφεση και την ανεργία “όραμα για την ανάπτυξη”», ανέφερε, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ό,τι και να πει ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να εξωραΐσει την οδυνηρή για το λαό πολιτική του, γιατί η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σε ανακοίνωσή του αναφερει: «Η προκλητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εναντίον του λαού δεν έχει όρια. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν, τα ονομάζουν πατριωτική στάση. Και τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους, τα λένε αναμόρφωση της Ελλάδας».

Το κόμμα κάλεσε τους πολίτες να «εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τους στυλοβάτες της πολιτικής του, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, και να στρατευθούν με το ΚΚΕ στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, που την εγγυάται η λαϊκή εξουσία», προκειμένου οι εργαζόμενοι να «μην υποστούν όσα πιο βάρβαρα τους ετοιμάζουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για «σπιράλ θανάτου της οικονομίας» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην υλοποίηση της πολιτικής του μνημονίου, τονίζοντας πως χαμένη θα είναι «η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας». Σε επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρεται επίσης πως «ο,τι κι αν ψελλίζει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, για σταθερά και σίγουρα βήματα της ελληνικής οικονομίας, για μάχες που δεν έδωσε ποτέ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ακολουθούμενη πορεία οδηγεί στον όλεθρο», ενώ για να αποφευχθούν οι επιπτώσεις των πολιτικών αυτών, πρέπει να υπάρξει «ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, την απεμπλοκή από το μνημόνιο και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους στα πλαίσια μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπισή του»

Το ΛΑΟΣ, τέλος, χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού ως «έκθεση στείρων ιδεών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης