Nικηφόρο ήταν το πέρασμα του Παναθηναϊκού από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια επικράτησε με 1-0 του Άρη, για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Αρνητικός πρωταγωνιστής στο σημερινό παιχνίδι ήταν ο διαιτητής Γιώργος Δαλούκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ρέφερι του συνδέσμου Θεσσαλίας υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Βύντρα από τον Χαβίτο, το οποίο ωστόσο δεν φάνηκε να έγινε ποτέ.

Την εσχάτων των ποινών ανέλαβε ο Σισέ, ο οποίος νίκησε τον Σηφάκη και χάρισε τη νίκη στους «πράσινους».

Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι και κράτησε σ’ ένταση τους 19 χιλιάδες θεατές έως το τελευταίο σφύριγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αρης μπήκε δυνατά στο ματς και άρχιζε να πιέζει την άμυνα του Παναθηναϊκού. Χάθηκαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Ντόχα (4′) και Ρουίς (9′), αλλά σιγά-σιγά η ομάδα του Νιόπλια άρχισε να ισορροπεί το ματς και να βγαίνει μπροστά.

Σε μια από αυτές τις επιθέσεις ο Σισέ στο 31′ σημάδεψε το δοκάρι και λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ.

Συγκεκριμένα στο 41ο λεπτό ο Βύντρα μπήκε από τα δεξιά και έπεσε σε μαρκάρισμα του Χαβίτο, με τον Δαλούκα να δείχνει την άσπρη βούλα.

Στη φάση δεν υπήρξε παράβαση και δικαιολογημένα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Η απόφαση, βέβαια, δεν άλλαξε και στο 43′ ο Σισέ ανέλαβε την εκτέλεση και «έγραψε» το 1-0.

Στην επανάληψη, ο Αρης μπήκε δυνατά και άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Τζόρβα.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός με ξαφνικές αντεπιθέσεις δημιούργησε ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ.

Κίτρινες: Χαβίτο, Ναφτί / Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λέτο, Μπουμσόνγκ

Άρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί, Πρίττας, Τόχα (64′ Μενδρινός), Κόκε, Χαβίτο, Ρουίς (71′ Τσέζαρεκ).

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκοβού (79′ Λουίς Γκαρσία), Νίνης (76′ Κατσουράνης), Λέτο, Σισέ (85′ Δημούτσος).

Oι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Νίκος Νιόπλιας: «Παίζουμε πάντα για τη νίκη και οι στόχοι που έχει η ομάδα μας είναι πολύ ψηλοί. Σε μια έδρα με 15.000 κόσμο, απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα, που έχει καλή ψυχολογία ενώ εμείς δεν ήμασταν στα καλύτερά μας και κερδίσαμε δικαιότατα. Η εμφάνισή μας ήταν πολύ ανώτερη από τους αντιπάλου. Πείτε μου μία φάση που έκανε ο Άρης με συνδυασμό 1-2. Μία φάση έκανε από μία καραμπόλα σε ένα φάουλ».

Για τη διαιτησία: «Από εκεί που ήμουν δεν μπορούσα να δω τη φάση και δεν πρόκειται να μιλήσω ποτέ για τη διαιτησία. Είτε μας έδωσε ή δεν μας έδωσε πέναλτι είτε μας έδινε πολλά φάουλ και μας βομβαρδίζανε έξω από την περιοχή… Πού μπορούμε να βρούμε κάτι κακό για την ομάδα μας; Να μη στεκόμαστε σε μια στιγμή! Είμαστε καλύτεροι; Ναι! Γιατί να λέμε ό,τι θέλουμε. Θα μιλάμε ένα τέταρτο για τη διαιτησία ή για το παιχνίδι; Αν δω ότι δεν ήταν πέναλτι, θα πω ότι δεν ήταν. Αλλά κι αν το πω τι θα γίνει, θα πάρει ο Άρης πίσω δύο βαθμούς; Σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών θα πάρει κάποιος και θα χάσει ο άλλος βαθμούς από λάθη. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Αν στο Μουντιάλ μετρούσε το γκολ του Λάμπαρντ, μπορεί η Γερμανία να μην κέρδιζε την Αγγλία».

Για το αν γύρισε την ομάδα πίσω στα τελευταία λεπτά: «Ο Σισέ είχε κράμπα. Εγώ που έχω το αποτέλεσμα 1-0 δεν πρέπει να παίξω στα τελευταία λεπτά λιγότερο επιθετικά. Αν είχαμε άλλον επιθετικό θα τον έβαζα. Είμαστε εκτός έδρας απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες και ο αντίπαλος ρισκάρει και κάνει γεμίσματα».

για το παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα: «Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Θέλει δεν θέλει, θα περάσει. Εμείς και οι άλλες δύο ομάδες, η Κοπεγχάγη και η Ρούμπιν Καζάν, θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση».

Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Θεωρώ ότι με την εμφάνιση που κάναμε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε θα μπορούσαμε να φτάσουμε τουλάχιστον στην ισοπαλία. Ο Παναθηναϊκός έχει εξαιρετικούς παίκτες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ήταν ανώτερος σήμερα από τη δική μου ομάδα. Νιώθω στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την όρεξη των παικτών μου. Είναι οδυνηρό γιατί ήμασταν για αρκετά μας αήττητοι στην έδρα μας».

Για τη φάση του πέναλτι: «Η φάση του πέναλτι προέρχεται από ένα δικό μας παιδαριώδες λάθος. Δεν έχω ακόμη καθαρή άποψη για τη φάση, αλλά πιστεύω πως η πτώση του παίκτη του Παναθηναϊκού ήταν κάπως υπερβολική».

Για την έλλειψη λύσεων στη θέση του αριστερού εξτρέμ: «Είχαμε κάποιο πρόβλημα στα αριστερά, γιατί έλειπε ο Κάλβο και ο Τσεσνάουσκις γύρισε με ενοχλήσεις από την εθνική του ομάδα. Ο Τόχα μπορεί να παίξει εκεί, αλλά δεν ένιωθε τελείως άνετα στη θέση».

Για το αν φοβάται μήπως η ομάδα του επηρεαστεί ψυχολογικά εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης: «Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουμε το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Europa League. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας επηρεάσει ψυχολογικά αυτό που έγινε σήμερα».

Λουκάς Βύντρα: «Νομίζω, ότι αισθάνθηκα μια επαφή με το σώμα και έχασα την ισορροπία μου» ανέφερε ο Έλληνας μπακ για την επίμαχη φάση, προσθέτοντας για τη νίκη των πρωταθλητών πως «ξέραμε ότι ήταν δύσκολο ματς. Ένα ντέρμπι. Ο Άρης ήταν σε καλή κατάσταση, εμείς ήρθαμε για να κερδίσουμε μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ξάνθη και καταφέραμε να κερδίσουμε».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Όλες οι ομάδες είναι μουδιασμένες στην αρχή της χρονιάς. Εμείς επιδιώκουμε να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Για την αναμέτρηση της Τρίτης με την Μπαρτσελόνα: «Είναι ένα δύσκολο ματς. Όλοι θέλουν να παίζουν σε τέτοια ματς. Θα πάμε για τη νίκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης