Σταθερό χέρι και μάτι που προσέχει τις λεπτομέρειες απαιτεί ο μοντελισμός. Και ο Miguel Ángel Blanch του «Modelismo Naval para Todos» το απέδειξε: φιλοτέχνησε το καράβι «Ιπτάμενος Ολλανδός» από την ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής» σε διάστημα 10 μηνών αφιερώνοντας 280 με 300 ώρες δουλειάς.

 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 

 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miguel (@iniciacionmodelismonaval)

 

Άξιζε τον κόπο. Ο Blanch πιστά αναπαρήγαγε μια πολύ μικρότερη εκδοχή του εμβληματικού καραβιού αλλά δεν ήταν φειδωλός στις λεπτομέρειες· το μοντέλο είναι ολόιδιο με το καράβι «Ιπτάμενος Ολλανδός» της ταινίας.

Καθώς το καράβι στην ταινία είναι προϊόν μυθοπλασίας, o Blanch ήταν υποχρεωμένος να βασίσει τα σχέδιά του σε ένα πραγματικό καράβι – επέλεξε το «Vasa» – και, στη συνέχεια, να τα προσαρμόσει στο «Ιπτάμενος Ολλανδός». Συγκέντρωσε τα υλικά του, συμπεριλαμβανομένου του κόντρα πλακέ και των ηλεκτρονικών για να δώσει φως και ήχο στο καράβι. Τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα τοποθετήθηκαν εντός της αρχικής δομής του καραβιού και τότε ο μοντελιστής άρχισε να «ναυπηγεί» γύρω της, προσθέτοντας στον σκελετό λωρίδες κόντρα πλακέ.

 

Για να λαξεύσει την εντυπωσιακή σειρά προσώπων γύρω από τις μπουκαπόρτες των κανονιών στα πλευρά του πλοίου, αφού πειραματίστηκε με διάφορα υλικά – ρητίνη, πηλό, fimo (πολυμερικό πηλό) – ο Blanch κατέληξε σε παπιέ μασέ. Αφού τα τοποθέτησε, πέρασε το μοντέλο με πολλές λεπτές στρώσεις βαφής για να επιτύχει ένα πρασινο-μπλε χρώμα που παραπέμπει σε φάντασμα.

Το πλέον περίπλοκο στάδιο της κατασκευής ήταν η λάξευση της πρύμνης καθώς περιελάμβανε ένα μικρό γλυπτό θαλάσσιων φιδιών, διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, που καταβρόχθιζαν ανθρώπους. Προς το τέλος, η κατασκευή των κουρελιασμένων ιστίων. Και στο τέλος, η τοποθέτηση του μοντέλου σε μια βάση με αφρισμένα κύματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης