Η κωμωδία του αείμνηστου Κώστα Πρετεντέρη «Tο καρέ του έρωτα», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη, παρουσιάζεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ευ(φ)ορία γέλωτος, κατά την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο. Γραμμένη τη δεκαετία του ’70, μπλέκει με επιδεξιότητα την ερωτική κωμωδία με την αστυνομική πλοκή, αλλά και κοινωνικές αναφορές που δείχνουν ότι οι ταξικές διαφορές, τα εργασιακά, πάντα ήταν και θα είναι άνισα και άδικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα κοσμοπολίτικο νησί, λοιπόν, ο βαθύπλουτος βιομήχανος και εφοπλιστής Μάρκογλου, ζει τον έρωτά του με την αρκετά νεότερη ερωμένη του, έχοντας στην παρέα τους και τη μητέρα της κοπέλας, μαζί με τον συγγραφέα σύντροφό της. Μια μικρή λεπτομέρεια όμως θα αναστατώσει την ηρεμία τους. Καταφθάνει από το εξωτερικό η σύζυγος Μάρκογλου, η Έλλη. Επίσης, καταφθάνει και ένας κακομοίρης δικηγοράκος, ο οποίος μάλιστα πρέπει να διαπράξει έναν «φόνο». Μέσα σε όλη αυτή την παρέα υπάρχει και ο μπάτλερ του Μάρκογλου, ο οποίος έχει σύγχρονες αντιλήψεις περί… σχέσεων!   

Μια παράσταση με αυθεντικές μουσικές της δεκαετίας, τις οποίες έχει επιμεληθεί ο σκηνοθέτης, αλλά και κοστούμια πιστά στο ’70, τα οποία έχει επιμεληθεί η Κυριακή Γάσπαρη.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Κυριακή Γάσπαρη, Έλενα Δελακούρα, Μάκης Πατέλης, Πέτρος Πέτρου, Θοδωρής Ρωμανίδης, Οδυσσέας Σταμούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ρόλο της Έλλης Μάρκογλου η Ελένη Φιλίνη.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικά: Alphonso Thiaby
Κοστούμια: Κυριακή Γάσπαρη σε συνεργασία με τον Γιώργο Φρατζεσκάκη      
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έναρξη των παραστάσεων θα γίνει 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Νίκαιας, στις 21.00, με εισιτήριο 12 και 10 ευρώ.

Στη συνέχεια θα δοθούν παραστάσεις σε διάφορους δήμους.

17 Ιουλίου Ασπρόπυργος, 18 και 19 Ιουλίου Κηφισιά κ.ά.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης