Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η απουσία του Marc Marquez από τον αγώνα του Sachsenring λόγω ανάρρωσης από την επέμβαση στοO Quartararo ήταν από τους ελάχιστους αναβάτες που επέλεξαν τη μεσαία γόμα ελαστικών της Michelin έναντι της σκληρής. χέρι του, θα έδινε φέτος σε έναν αναβάτη την ευκαιρία να σταθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έπειτα από 8 χρόνια κυριαρχίας του Ισπανού. Εκείνος που τελικά στέφθηκε νικητής και νέος «Βασιλιάς» του Sachsenring ήταν ο Fabio Quartararo με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Γάλλος ήταν εκπληκτικός από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο και με άπιαστο ρυθμό πήρε μια σπουδαία νίκη στη Γερμανία. Είδε μάλιστα έναν από τους μεγάλους του αντιπάλους, τον Pecco Bagnaia, να πέφτει και ουσιαστικά να χάνει κάθε πιθανότητα για τον τίτλο φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση, έπειτα από έναν μοναχικό αγώνα τερμάτισε ο Johann Zarco με την Pramac Ducati. Ο Γάλλος ήταν σταθερός, δεν έκανε λάθη και πολύ άξια πήρε τους 20 βαθμούς της 2ης θέσης που τον ανέβασαν στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο εξαιρετικός Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati. Ο Αυστραλός, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να εκτίσει ποινή Long Lap για μια πτώση που είχε υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας στις κατατακτήριες, κινήθηκε πολύ γρήγορα, κατάφερε να περάσει διαδοχικά τις εργοστασιακές Aprilia και να τερματίσει τελικά στο βάθρο.

Ακόμα ένας πολύ δυνατός αγώνας για τον Luca Marini της ομάδας του Valentino Rossi.

Στους 34 βαθμούς πλέον η διαφορά του Quartararo από τον Espargaro

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εξάδα, έπειτα από σκληρή μάχη βρέθηκαν οι Aleix Espargaro με Aprilia, Luca Marini με Ducati και Jorge Martin επίσης με Ducati. Ο Brad Binder κράτησε τη σημαία της KTM ψηλά τερματίζοντας στην 7η θέση, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Di Giannantonio, Oliveira και Bastianini. Ο αγώνας είχε αρκετές εγκαταλείψεις και μάλιστα σημαντικές. Η πρώτη ήταν η πτώση του Francesco Bagnaia στον τρίτο γύρο τη στιγμή που ήταν στη 2η θέση πίσω από τον Quartararo. Πτώση είχε επίσης ο Joan Mir με την Suzuki, ενώ και οι Darryn Binder και Taka Nakagami επίσης έπεσαν. Τον αγώνα εγκατέλειψε ο Alex Marquez και ο Pol Espargaro σε ένα δραματικό Γερμανικό GP της Honda.

 

Πολύ περίεργη ήταν η εγκατάλειψη του Maverick Vinales με την εργοστασιακή Aprilia. Ο Ισπανός έκανε τον καλύτερο φετινό του αγώνα και ήταν έτοιμος να διεκδικήσει με αξιώσεις το βάθρο, όταν το πίσω σύστημα χαμηλώματος της RS-GP κόλλησε με αποτέλεσμα ο Vinales να εγκαταλείψει τον αγώνα άδοξα.

Επόμενος αγώνας την επόμενη Κυριακή 26 Ιουνίου στο Assen της Ολλανδίας.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Γερμανίας: Ducati και Bagnaia πήραν την pole position στο Sachsenring

MotoGP Γερμανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις για το Sachsenring

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης