Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις χθεσινές του δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm σχετικά με την υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής, επιχείρησε σήμερα με νεώτερες δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μειμαράκης δήλωσε παρών στην πολιτική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, πρόσθεσε ότι στηρίζει την επιλογή Κικίλια, κάλεσε δε σε συστράτευση τους Έλληνες πολίτες και πρόσθεσε πρέπει να σκεφθούν με πολιτικά κριτήρια και να δώσουν πολιτική απάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο κ. Μειμαράκης ανέφερε:

«Επαναλαμβάνω αυτό που και χθες τόνισα: Ότι οι επιλογές είναι δεδομένες, ότι όλοι μαζί είμαστε σ’ αυτή την πολιτική μάχη και καλούμε σε συστράτευση όλους τους Έλληνες πολίτες. Να σκεφτούν με πολιτικά κριτήρια και να δώσουν πολιτική απάντηση στις εκλογές τις Αυτοδιοικητικές και κυρίως των Περιφερειών. Και αυτό, διότι πρέπει να γίνει μια πολιτική συζήτηση για όλα αυτά τα ζητήματα. Και η Νέα Δημοκρατία αυτό θα πράξει. Και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις».

Ερωτηθεί για τον Βασίλη Κικίλια και για το αν ανησυχεί το γεγονός ότι έρχεται δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Οι επιλογές των υποψηφίων Περιφερειαρχών γίνανε με πολιτικά κριτήρια. Από εκεί και πέρα εμείς, όχι μόνο δίνουμε τη στήριξη. Και ενδιαφερόμαστε, αλλά και καλούμε και σε συστράτευση. Θα είμαστε παρόντες σ΄ αυτή την πολιτική μάχη. Ακριβώς γιατί πρέπει να κινηθούμε ενισχυτικά στον αυτοδιοικητικό λόγο, που θα έχουν οι υποψήφιοι, ως πολιτικός οργανισμός με πολιτικά επιχειρήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ερμηνεία που δόθηκε στις χθεσινές του δηλώσεις προκάλεσε σχόλια στο εσωτερικό της ΝΔ περί κριτικής του κ. Μεϊμαράκη στις επιλογές της ηγεσίας.

Η Ρηγίλλης, πάντως, τόνιζε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού και ότι ο κ. Μεϊμαράκης κινήθηκε εντός της κομματικής γραμμής.

Τα ίδια στελέχη έλεγαν ότι με τις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Μεϊμαράκης αποσαφήνισε τα πράγματα και έδωσε απάντηση στις αιτιάσεις περί δήθεν διαφοροποίησής του από τη επίσημη γραμμή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης