Την οριστική απόλυση ενός τελωνειακού υπαλλήλου που είχε εμπλακεί σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο τελωνειακός υπάλληλος είχε απολυθεί από το δευτεροβάθμια πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος κατά την ποινική νομοθεσία και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπή διαγωγή στην υπηρεσία καθώς φέρεται ότι προκάλεσε ζημία ύψους 459.847 ευρώ στο δημόσιο λόγω της μεγάλης λαθρεμπορίας καυσίμων transit που είχε διαπράξει από το Τελωνείο του Πειραιά μαζί με άλλα δύο άτομα και εταιρεία πετρελαιοειδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, ενώ απηλλάγη, λόγω παραγραφής, από την κατηγορία της άμεσης συνέργιας σε λαθρεμπορία. Η ζημία προκλήθηκε από την μη καταβολή δασμών, φόρων και άλλων δικαιωμάτων του δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση ο τελωνειακός κατά το δίμηνο Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 1995 βεβαίωσε εγγράφως ότι εφοδιάστηκαν μπροστά του 15 πλοία με καύσιμα transit εκατοντάδων χιλιάδων λίτρων. Όπως όμως αποδείχθηκε, τα καύσιμα αυτά ουδέποτε παραδόθηκαν στα πλοία, αλλά αντίθετα διατέθηκαν παράνομα στην εσωτερική αγορά.

Στη λαθρεμπορία αυτή συμμετείχαν δύο ακόμα άτομα τα οποία είχαν αναλάβει την μεταφορά των καυσίμων με δικά τους βυτιοφόρα, όπως και ο εκπρόσωπος της εταιρείας πετρελαιοειδών που είχε αναλάβει την μεταφορά των καυσίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης