Με νίκη 116-100 στο Game 3, οι Μπόστον Σέλτικς έκαναν το 2-1 στη σειρά των τελικών του NBA απέναντι στους Ουόριορς μέσα στο κατάμεστο TD Garden, παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ.

Η ομάδα της Βοστώνης μπήκε φορτσάτη στον τρίτο τελικό, παίζοντας εκπληκτική άμυνα και έχοντας τρομερή ευστοχία, πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, με ρεσιτάλ τριπόντων από τον Τζέιλεν Μπράουν. Ο Αμερικανός γκαρντ σε ένα εξαιρετικό πρώτο δωδεκάλεπτο είχε 17 πόντους, με 3/3 τρίποντα, δίνοντας προβάδισμα 11 πόντων στους «Κέλτες» (33-22).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο οι Ουόριορς ανέβασαν την απόδοσή τους, πήραν προσπάθειες από Κάρι και Τόμπσον και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά με ένα σερί 10-0.

Όμως τα χέρια του Στιβ Κερ «δέθηκαν» όταν ο Κάρι χρεώθηκε με τρία φάουλ και τότε το πρόβλημα στα ριμπάουντ συνεχίστηκε. Το ημίχρονο έκλεισε με τους Σέλτικς να προηγούνται με 12 πόντους (68-56).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στεφ Κάρι φόρτσαρε στο τρίτο δωδεκάλεπτο και οι Ουόριορς πήραν μια μεγάλη ανάσα, αλλά και για πρώτη φορά προβάδισμα στην αναμέτρηση, μετά από τρίποντο και κερδισμένο φάουλ του 34χρονου πόιντ γκαρντ, το οποίο οδήγησε στην τεχνική ποινή του Χόρφορντ. Έτσι, οι «Μαχητές» να σημειώνουν 7 πόντους σε μια επίθεση.

Οι «Κέλτες», αφυπνίστηκαν, επανήλθαν στην σφιχτή άμυνα και βγάζοντας αντίδραση, έκλεισαν το τρίτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 93-89, παρά το επί μέρους 25-33 των Ουόριορς. Στο τέταρτο δωδεκάλεπτο οι Σέλτικς συνέχισαν με την ίδια προσήλωση στην άμυνα και έφτασαν στο τελικό 116-100, κάνοντας το 2-1 στη σειρά.

Πλήγμα για τους «μαχητές» ήταν ότι τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο Χόρφορντ «κλείδωσε» το πόδι του Κάρι, με τον ηγέτη των Ουόριορς να δείχνει να πονάει αρκετά και να αποχωρεί τραυματίας, προκαλώντας έντονη ανησυχία ενόψει του Game 4 της σειράς των τελικών του ΝΒΑ.

O Tζέιλεν Μπράουν (27π., 9ρ., 5ασ.), ο Τζέισον Τέιτουμ (26π., 6ρ., 9ασ.) και ο Μάρκους Σμαρτ (24π., 7ρ., 5ασ.), ήταν σε άλλο επίπεδο και έγραψαν ιστορία ως η πρώτη τριάδα μετά το 1985 που σημειώνει 25+ πόντους, μαζεύει 5+ ριμπάουντ και μοιράζει 5+ ασίστ.

Συγκλονιστικός ο Στεφ Κάρι με 31 πόντους, αλλά έμοιαζε μόνος του αφού πήρε βοήθειες μόνο από τον Κλέι Τόμπσον, που πρόσθεσε στο ενεργητικό του 25 πόντους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης