Στη δημοσιοποίηση μιας σειράς ηχογραφήσεων προχώρησε το Radio Free Europe/Radio Liberty στις οποίες ακούγονται Ρώσοι συνταγματάρχες να συζητούν για τους ηγέτες της Ρωσίας με «βαρείς» χαρακτηρισμούς.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα προέρχονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας και, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκειά τους ακούγονται φράσεις όπως «ο Σοϊγκού είναι ανίκανος» και «γαμ****ος Πούτιν». Οι δύο συνταγματάρχες, σύμφωνα πάντα με το Radio Free Europe, προσπαθούν επίσης να δικαιολογήσουν τις στρατιωτικές θηριωδίες του ρωσικού στρατού με όρους ρωσικής προπαγάνδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι δημοσιογράφοι του μέσου ισχυρίζονται πως ο ένας από τους δύο άνδρες που ακούγονται στο βίντεο είναι Ρώσος συνταγματάρχης που διοικούσε πυραυλικές μεραρχίες κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Μαριούπολης το 2015, όπου είχαν σκοτωθεί 30 άμαχοι, ενώ ο συνομιλητής του είναι ένας στρατιωτικός γιατρός από το Βινίτσιν, ο οποίος έχει πολλούς συγγενείς στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο δεύτερος φαίνεται να ζήτησε τον βομβαρδισμό αμάχων: «Ρίξτε τις, γαμ***. Ακόμα και αν χτυπήσουν σε λάθος μέρος, ας φοβηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης