Αν πλέον ακούτε το «βιολογικό σας ρολόι» και αρχίζετε να ονειρεύεστε μια όμορφη σχέση που θα καταλήξει στον γάμο έχετε υπ’ όψιν σας τα εξής:

Η σχέση είναι σαν το καλό φαγητό, θέλει τα κατάλληλα μπαχαρικά για να νοστιμίσει. Έτσι, ένας άνδρας που θα αποφασίσει να προχωρήσει σε μια τόσο σοβαρή δέσμευση θα πρέπει να έχει προκληθεί από τη σύντροφό του πνευματικά. Ο χρόνος μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός σας, γι’ αυτό μη χάνετε στιγμή. Επειδή όλα είναι ένα καλοστημένο σχέδιο και δεν διαθέτετε και πολλά περιθώρια για αποτυχίες, ξεκινήστε με μια συγκεκριμένη τακτική στην οποία θα μείνετε πιστή, χωρίς πισωγυρίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωτίστως θα πρέπει να ξεχωρίζετε από την αρχή ποιοι άνδρες είναι διαθέσιμοι για γάμο. Οι μη ενδιαφερόμενοι φαίνονται και πολλοί από αυτούς το δηλώνουν ανοιχτά οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία να τους ξεχωρίσετε. Χαρακτηριστική, επίσης, είναι και η ανασφάλεια που δείχνουν όσον αφορά στο μέλλον της σχέσης και απλώς δείχνουν πως δεν ξέρουν τι θέλουν.

Δεν φτάνει μόνο ο σύντροφός σας να είναι ό τύπος «θέλω να παντρευτώ», πρέπει κι εσείς να έχετε χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε από τις άλλες γυναίκες. Όσες γυναίκες έχουν πολλές φίλες και όχι φίλους, μένουν μόνες τους και όχι στο πατρικό, φροντίζουν έστω και στοιχειωδώς την εμφάνισή τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, αφού οι υπόλοιπες θεωρούνται πως αναζητούν κάτι το εξωπραγματικό.

Οι άνθρωποι ψάχνουν στο έτερον ήμισύ τους την «αδελφή ψυχή». Δεν είναι τυχαίο πως τα περισσότερα ζευγάρια ανήκουν στο ίδιο κοινωνικό status και έχουν τα ίδια «πιστεύω». Χαρείτε λοιπόν τη γνωριμία σας με ένα πλατύ χαμόγελο και μια ζεστή χειραψία, αλλά να είστε πάντα σε εγρήγορση. Δείξτε ενδιαφέρον για τη δουλειά του, τις προσδοκίες του, τους στόχους και πράγματα που τον απασχολούν και απολαύστε την κολακευμένη στάση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοικειωθείτε μαζί του και προσπαθήστε να κρατήσετε μια ρομαντική -όχι όμως επιτηδευμένη- στάση. Συνήθως το επόμενο στάδιο είναι η προσγείωση στην πραγματικότητα. Προσοχή, γιατί μπορεί να ξεκινήσουν παράπονα ότι μπορεί να είστε πλέον δεδομένη. Έχετε πάντα στο μυαλό σας το γεγονός πως οι γυναίκες είναι αυτές που κάνουν το πρώτο βήμα για τον γάμο. Αν θέλετε να ξέρετε τι ακριβώς σκέφτεται πάνω σε αυτό, ανοίξτε εσείς την κουβέντα. Αν πάρετε απάντηση του τύπου «δεν είμαι έτοιμος ακόμη», μην καταθέσετε αμέσως τα όπλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σας μιλάει για τη συγκεκριμένη περίοδο και όχι γενικά. Ξαναδοκιμάστε αργότερα.

Το να ψάχνουμε μέσα από τον γάμο το τέλειο και ιδανικό είναι απλώς μια ουτοπία, με την οποία μας μεγάλωσαν. Κανείς δεν μας έμαθε να κάνουμε σωστές επιλογές ή να έχουμε αυτοεκτίμηση και ανεξάρτητη σκέψη ή να σεβόμαστε τον εαυτό μας. Όλα αυτά τα καταφέραμε μόνες μας, στον βαθμό που οι ίδιες μπορέσαμε.

Ας συνειδητοποιήσουμε, λοιπόν, πως ο πρίγκιπας ζει μόνο στα παραμύθια!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης