Τις βορειοανατολικές ακτές του Μεξικού έπληξε αργά χθες το βράδυ Δευτέρα η τροπική καταιγίδα Ερμίν, στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί μετεωρολόγοι.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι η καταιγίδα, προερχόμενη από τον Κόλπο του Μεξικού, έφθασε στις ακτές στις 8:30 τοπική ώρα (04:30 ώρα Ελλάδος), σχεδόν 65 χλμ. νότια του Μπράουνσβιλ στο Τέξας των ΗΠΑ και 170 χλμ. βορειοανατολικά της Λα Πέσκα στην πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταιγίδα συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 100 χλμ. την ώρα. Η Ερμίν, που είναι η όγδοη τροπική καταιγίδα της περιόδου στον Ατλαντικό, έχει ενισχυθεί τις τελευταίες ώρες.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση συναγερμού στην παράκτια ζώνη από το Ρίο Σαν Φερνάντο στον Νότο έως τις εκβολές του Ρίο Γκράντε στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά των συνόρων, στο Τέξας, η κατάσταση συναγερμού ισχύει έως τον Κόλπο Μπάφιν, 150 χλμ. βόρεια των συνόρων.

Οι βροχοπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες και πολύ επικίνδυνες κατολισθήσεις, κυρίως στις ορεινές περιοχές του βορειοανατολικού Μεξικού, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης