Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τον θάνατο του Κώστα Καρρά. Η Φίνος Φιλμ με μια ανάρτηση στο facebook και με ένα βίντεο με αποσπάσματα από τις ταινίες «Αιχμάλωτοι του Μίσους», «Πολύ Αργά για Δάκρυα», «Εν Ονόματι του Νόμου», «Η Κόρη του Ήλιου», «Υπολοχαγός Νατάσσα» και «Η Παριζιάνα». τιμά τον αξιόλογο ηθοποιό.

«Με χαμηλό προφίλ και αξιοπρεπές παρουσιαστικό, ο Κώστας Καρράς αν και σπούδασε αρχικά πολιτικές επιστήμες στο Λονδίνο, τον κέρδισε τελικά η υποκριτική στην οποία αφοσιώθηκε για πάνω από 25 χρόνια.
Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1963 στην «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι με τον θίασο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ενώ ακολούθησαν πολλές αξιόλογες παραστάσεις με θιάσους όπως της Τζένης Καρέζη και της Έλλης Λαμπέτης. Εκεί, ξεχώρισε πραγματικά παίζοντας αριστοτεχνικά τον Στάνλεϊ Κοβάλσκι στο «Λεωφορείο ο Πόθος». Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε 38 ταινίες, τόσο σε δράματα όσο και σε κωμωδίες, ενώ πρωταγωνίστησε μετέπειτα με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική τηλεόραση.
Ο Κώστας Καρράς έφυγε από κοντά μας σαν σήμερα το 2012 και τον θυμόμαστε μέσα από στιγμές του στις ταινίες «Αιχμάλωτοι του Μίσους», «Πολύ Αργά για Δάκρυα», «Εν Ονόματι του Νόμου», «Η Κόρη του Ήλιου», «Υπολοχαγός Νατάσσα» και «Η Παριζιάνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Λίγα λόγια για τον Κώστα Καρρά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Καρράς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου 1936. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ήταν απόφοιτος της Royal Academy of Arts του Λονδίνου.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του ως ηθοποιού στον ελληνικό κινηματογράφο, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1961. Η καλύτερή του ωστόσο κινηματογραφική εμφάνιση θεωρείται ο ρόλος του Μενέλαου στην “Ιφιγένεια” του Μιχάλη Κακογιάννη (1977). Στην ελληνική τηλεόραση πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σίριαλ.

Από το 2000 μέχρι το 2007 ήταν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Μπαρούτσου και είχε έναν γιο, τον Βασίλη.

Υπήρξε επίτιμος πρόεδρος στο “Χαμόγελο του παιδιού” από το 1994. Διοργάνωσε τον πρώτο διεθνή έρανο για τα θύματα του πολέμου της Βοσνίας. Επανειλημμένως έδωσε παραστάσεις για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Βραβεύθηκε από πολλές οργανώσεις και συλλόγους για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση (Λάιονς, Χαμόγελο του Παιδιού, Δήμοι και Κοινότητες). Από τον Ιούλιο του 2000 ήταν υπεύθυνος του κλάδου Πολιτιστικής κίνησης της Ν.Δ. πολιτιστικών σωματείων και οικονομικών του Πολιτισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης