Με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, άγνωστοι δολοφόνησαν ένα διάσημο παρουσιαστή ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης του Αφγανιστάν, στο σπίτι του στην Καμπούλ, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Πρόκειται για τον 45χρονο Σάγεντ Χαμίντ Νούρι, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων του Αφγανιστάν. Παρουσίαζε την τηλεφημερίδα στην εθνική ραδιοτηλεόραση (RTA) και ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του σε οργανώσεις που αντιπολιτεύονται τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της Αστυνομίας της Καμπούλ, Χαλιλουλάχ Νταστιάρ, «κάποιος κάλεσε χθες το βράδυ στο τηλέφωνο τον Σάγεντ Χαμίντ Νούρι και του ζήτησε να κατέβει από το διαμέρισμά του και το πτώμα του βρέθηκε λίγο αργότερα σ’ ένα μικρό δάσος κοντά στο σπίτι του».

Η αφγανική ένωση για την υπεράσπιση των δημοσιογράφων, CSJ, ανακοίνωσε ότι «ο Νούρι αποκεφαλίσθηκε και μαχαιρώθηκε επανειλημμένα», κάτι που ο Νταστιάρ δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε, όμως δήλωσε πως το θύμα πρέπει να σκοτώθηκε «από έναν φίλο», επικαλούμενος το γεγονός ότι πήγε στο «ραντεβού» αμέσως μετά το τηλεφώνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης