Το ζεύγος Μπραντζελίνα, ο αδικοχαμένος Χιθ Λέτζερ και το “ζευγάρι” του Τιτανικού, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Κέιτ Γουίνσλετ, είναι κάποιοι από τους ηθοποιούς που διεκδικούν την πολυπόθητη «Χρυσή Σφαίρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The Curious Case of Benjamin Button

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ταινίες «The Curious Case of Benjamin Button» με τον Μπραντ Πιτ, το «Doubt» με τη Μέριλ Στριπ και το «Frost/Nixon» του σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ,  είναι τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης, με πέντε υποψηφιότητες η καθεμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Frost/Nixon

Υποψήφιες για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας είναι: Frost/Nixon, The Curious Case of Benjamin Button, The Reader, Ο Δρόμος της Επανάστασης και Slumdog Millionaire.

Ο Δρόμος της Επανάστασης

Υποψήφιοι για καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία σε δραματική ταινία είναι, ο Φρανκ Λανγκέλα για το (Frost/Nixon), ο Μπραντ Πιτ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο για τον Δρόμο της Επανάστασης, ο Μίκι Ρουρκ για τον Παλαιστή και ο Σον Πεν για την ερμηνεία του στο Milk.

Changeling

Στην κατηγορία της καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε δραματική ταινία υποψήφιες είναι οι: Αντζελίνα Τζολί για την Ανταλλαγή, η Μέριλ Στριπ για το Doubt, η Κέιτ Ουίνσλετ για τον Δρόμο της Επανάστασης, η Αν Χάθαγουέι για το Rachel Getting Married και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας για την γαλλική ταινία I’ve Loved You So Long.

Ωστόσο, την «παράσταση κλέβει», η υποψηφιότητα του Χιθ Λέτζερ στην κατηγορία του Β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Τζόκερ στον Σκοτεινό Ιππότη. Αντίπαλοί του στην ίδια κατηγορία είναι ο Τομ Κρουζ και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για τις ερμηνείες τους στην ταινία Τροπική Καταιγίδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης