Με τρεις ταινίες ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Πρόκειται για την περιπέτεια «Ο Άνθρωπος από τον Βορρά» του Ρόμπερτ Έγκερς, την ταινία του Ζαν Ζακ Ανό «Η Παναγία των Παρισίων Φλέγεται»  καθώς και την ταινία «Τρεις Ευχές για την Σταχτοπούτα», ριμέικ του κλασικού παραμυθιού.

Ο Άνθρωπος απ’ το Βορρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Ρόμπερτ Έγκερς (Η Μάγισσα, Ο Φάρος) έρχεται Ο Άνθρωπος απ’ το Βορρά με πρωταγωνιστές τους Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Νικόλ Κίντμαν, Ίθαν Χοκ, Γουίλεμ Νταφόε, Björk. Ο Ο Άνθρωπος απ’ το Βορρά είναι ένα επικό θρίλερ εκδίκησης που εξερευνά πόσo μακριά μπορεί να φτάσει ένας Βίκινγκ πρίγκιπας προκειμένου να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Έγκερς
Ηθοποιοί: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Νικόλ Κίντμαν, Ίθαν Χοκ, Γουίλεμ Νταφόε, Κλέις Μπανγκ, Björk.

Διάρκεια: 136 λεπτά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είδος ταινίας: Περιπέτεια, Δράσης

Δείτε το τρέιλερ:

 

Η Παναγία των Παρισίων φλέγεται

Ο πολυβραβευμένος και σπουδαίος δημιουργός Ζαν-Ζακ Ανό (Επτά Χρόνια στο Θιβέτ, Το Όνομα του Ρόδου) σκηνοθετεί ένα συναρπαστικό docudrama για την απίστευτη αλυσίδα γεγονότων που οδήγησαν στην πυρκαγιά που απείλησε τον σπουδαιότερο καθεδρικό ναό του κόσμου, την εμβληματική και μοναδική Παναγία των Παρισίων. Η καθηλωτική ταινία για το γεγονός, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, συνδυάζει αριστοτεχνικά υλικό αρχείου από τα πραγματικά περιστατικά με σκηνοθετημένες τις σκηνές της μάχης των πυροσβεστών ενάντια στη μανιασμένη πυρκαγιά. Ένα μοναδικό υπερθέαμα με γερές δόσεις αγωνίας, με εικόνες που θυμίζουν Αποκάλυψη, στοιχεία ειρωνείας της τύχης και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, που υπερβαίνει τον κίνδυνο.

Σύνοψη

Παρίσι 15 Απριλίου 2019: Ο σπουδαιότερος μητροπολιτικός χριστιανικός ναός του κόσμου, η δοξασμένη Παναγία των Παρισίων, καίγεται. Η στέγη της καταρρέει και οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι κυριολεκτικά ηρωικές.

Notre Dame On Fire

Σκηνοθεσία: Ζαν-Ζακ Ανό
Σενάριο:Ζαν-Ζακ Ανό, Τομάς Μπιντεγκέν
Πρωταγωνιστούν: Σαμουέλ Λαμπάρτ, Ζαν-Πολ Μπορντ, Μίκαελ Κιρινιάν

Διάρκεια: 1 ώρα και 50 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Τρεις ευχές για τη Σταχτοπούτα»: Ένα συναρπαστικό ριμέικ του κλασικού παραμυθιού με την ποπ σταρ από τη Νορβηγία Άστριντ Σμέπλας

Η ποπ σταρ από τη Νορβηγία Astrid S (Άστριντ Σμέπλας) μεταμορφώνεται σε δυναμική Σταχτοπούτα και πρωταγωνιστεί σε ένα συναρπαστικό και αντισυμβατικό ριμέικ του πολυαγαπημένου κλασικού παραμυθιού. Η εντυπωσιακή ταινία μας ταξιδεύει σε χιονισμένα δάση και βουνά παρέα με την ηρωίδα που προσπαθεί να ξεφύγει από την κακιά μητριά της και να βρει την αγάπη. Μία γερή δόση μαγείας, ένας απίθανος χορός στο παλάτι με υπέροχα κουστούμια και πολλές βόλτες με άλογα είναι στην καρδιά αυτής της παραμυθένιας περιπέτειας από τη Νορβηγία.

Σύνοψη

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η ευγενική, ανεξάρτητη και θαρραλέα Σταχτοπούτα ζει με την κακιά μητριά της και την κακομαθημένη κόρη της, που την αντιμετωπίζουν σαν μια κοινή υπηρέτρια. Σε μία από τις βόλτες της στο δάσος, η Σταχτοπούτα εμποδίζει δύο άντρες να κυνηγήσουν άγρια ζώα, ένας εκ των οποίων είναι ο πρίγκιπας του βασιλείου. Η έλξη μεταξύ τους είναι ακαριαία, αλλά ο πρίγκιπας καλείται να βρει την κατάλληλη σύζυγο στον επόμενο βασιλικό χορό, στον οποίο η Σταχτοπούτα απαγορεύεται να πάει. Η ηρωίδα μαζεύει όλο της το κουράγιο και με τη δύναμη τριών μαγικών φουντουκιών, αποφασίζει να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της. Θα μπορέσει να απελευθερωθεί από την τυραννία της μητριάς της και να βρει την πραγματική αγάπη;

Three WIshes For Cinderella

Σκηνοθεσία: Σέσιλι Α. Μόσλι

Πρωταγωνιστούν: Άστριντ Σμέπλας, Τσένγκιζ Αλ, Έλλεν Ντόριτ Πέτερσεν, Ίνγκριτ Γκέβερ, Μπιόρν Σαντκουίστ.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Γεωργία Ιωαννίδου, Άρης Μακρής, Ιφιγένεια Στάικου, Ντίνος Σούτης, Λίλα Μουτσοπούλου, Αντρέας Ευαγγελάτος, Χρήστος Συριώτης, Δημήτρης Πάσιος, Βαγγέλης Ευαγγέλου, Μιχάλης Κοιλάκος, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Παρή Τρίκα

Σχεδιασμός Παραγωγής: Σίρι Λανγκντάλεν
Κοστούμια: Φλορ Βοβίλ

Διάρκεια: 1 ώρα και 27 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης