O ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης αναφέρθηκε στην υπόθεση της Πάτρας και εξήγησε πως ενδεχόμενη χορήγηση κεταμίνης, μήνες πριν, δεν μπορούσε να διαπιστωθεί.

O κ. Κούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο είπε «Είναι μια νοσηλεία που αφορούσε μετά το συμβάν της υποξυγοναιμίας και της εγκεφαλοπάθειας. Είχε μεταβεί για περαιτέρω νοσηλεία και τοποθέτηση βηματοδότη – απινιδωτή, δηλαδή αρκετούς μήνες πριν» και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε δύο τελείως διαφορετικά δεδομένα. Η κεταμίνη μάς ενδιαφέρει γιατί έχει βρεθεί και αποτελεί, όπως φαίνεται, την αιτία θανάτου, διότι βρέθηκε σε αυτές τις ποσότητες ως πρόσφατη χορήγηση. Ενδεχόμενη χορήγηση κεταμίνης, μήνες πριν, δεν μπορούσε να διαπιστωθεί γιατί υπήρχε η μεγάλη ποσότητα που είχε δοθεί άμεσα».

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι η ουσία κεταμίνη, η οποία προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, είχε χορηγηθεί στο παιδί και όταν νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο.

«Υπάρχει μια μαρτυρία της νοσηλεύτριας που φρόντιζε την Τζωρτζίνα που μου ανέφερε ότι τα επεισόδια που έκανε τα έκανε και άλλες φορές χωρίς να είναι μπροστά η μητέρα και ο πατέρας. Μου είπε ότι έκανε άλλα δύο τέτοια επεισόδια στο Ωνάσειο και πως ήταν σίγουρη ότι φεύγοντας από το Ωνάσειο ότι το παιδί θα καταλήξει. Μου είπε ότι αν κληθεί θα καταθέσει», ανέφερε ο δικηγόρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ισχυρισμό του δικηγόρου απάντησε με ανακοίνωσή του το Ωνάσειο, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων «το κορίτσι ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στη διάρκεια της εκεί νοσηλείας του. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι εφόσον είχε χορηγηθεί στο κορίτσι από το νοσοκομείο, δεν θα μπορούσε να ανιχνευθεί στο αίμα του εφτά μήνες μετά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης