Τη λάμψη από το περίφημο Madame Tussauds κλέβει το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Κήπια της Καβάλας.

Εμπνευστής αυτής της ιδέας είναι ο 33χρονος Θεόδωρος Κοκκινίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Μάικλ Τζάκσον, Έλβις Πρίσλεϊ, Μαντόνα αλλά και η Μαρία Κάλλας κάνουν… διακοπές στα Κηπιά της Καβάλας, «συνομιλώντας» με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη Μελίνα Μερκούρη.

Το Μουσείο άνοιξε τις πύλες του στις 25 Μαρτίου και ο ιδρυτής του, που φιλοτεχνεί ο ίδιος τα κέρινα ομοιώματα, ονειρεύεται να περιλάβει στη συλλογή του ανθρώπους με σημαντικό έργο τόσο στην πολιτική όσο και στην τέχνη.

Η έκθεση των κέρινων ομοιωμάτων συμπληρώνεται από παρουσίαση φωτογραφικού υλικού για τη διαδικασία και τα στάδια δημιουργίας ενός κέρινου ομοιώματος. Ο προαύλιος χώρος του μουσείου διαμορφώνεται αυτή την περίοδο κατάλληλα, για να γίνει χώρος αναψυχής των επισκεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καστοριά

Σκηνές της καθημερινότητας μιας άλλης ξεχασμένης εποχής, άγνωστης για τους νεότερους, αναπαριστώνται στο μουσειακό χωριό κέρινων ομοιωμάτων που δημιούργησε ο δάσκαλος Δημήτρης Παναγιωτίδης στο Μαυροχώρι Καστοριάς.

Τα κέρινα ομοιώματα εξοπλίζονται με πραγματικά αντικείμενα, η ιστορική αξία των οποίων είναι σημαντική: φορεσιές, εργαλεία, όπλα, νομίσματα και μαγειρικά σκεύη. Οι αντίκες αποτελούν κατά κύριο λόγο κειμήλια της οικογένειας του κ. Παναγιωτίδη και των άλλων κατοίκων της περιοχής.

ΠΗΓΗ:ΕΦ. Μακεδονία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης