Ένα σημαντικό μήνυμα ειρήνης στέλνει ο κόσμος της λογοτεχνίας, μ’ ένα βιβλίο με 20 ποιήματα που έγραψαν από κοινού ένας Ρώσος συγγραφέας και ποιητής και μια Ουκρανή ομότεχνή του, με πρωτοβουλία ενός διεθνούς εκδοτικού οίκου με ελληνικό χρώμα ο οποίος δραστηριοποιείται σ’ όλο τον κόσμο!

Ένα ξεχωριστό βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο OnΤime Books

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ontime Books, με έδρα την Αγγλία, προχώρησε στη συμβολική κοινή έκδοση μιας ποιητικής συλλογής, με τον ελληνικό τίτλο «EIRINI», δύο γνωστών ποιητών και συγγραφέων – του Ρώσου Αλεξάντερ Καμπίσεφ και της Ουκρανής Άννα Κάνιτς.


Ο δημιουργός του οίκου, Δημήτρης Χριστοδούλου, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η πρωτοβουλία μας αυτή αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η λογοτεχνία ενώνει, οι τέχνες ενώνουν, και ο μόνος πόλεμος στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν οι άνθρωποι των τεχνών είναι οι ειρηνικές μάχες για την αξιοπρέπεια του ατόμου, τη διάδοση της ελεύθερης σκέψης και ιδεών, του ιδεώδους της ειρήνης και του ύψιστου αγαθού της αξίας της ανθρώπινης ύπαρξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένοι Ουκρανοί και άλλοι τόσοι φοβισμένοι Ρώσοι φαντάροι, που επιχειρούν σε έναν εντελώς αφιλόξενο τόπο ως επίδοξοι κατ’ εντολήν κατακτητές, είναι έρμαια κακών πολιτικών αποφάσεων και κακών πολιτικών εκπροσώπων του λαού, που η κατάχρηση της εξουσίας την οποία νόμιμα κάποτε απέκτησαν οδηγεί σε αυτά τα οδυνηρά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟnΤime books, η οποία εδώ και μερικά χρόνια κάνει γνωστό το έργο των Ελλήνων συγγραφέων σ’ όλο τον κόσμο, «την ώρα που στη Μαριούπολη απελπισμένοι και αποκλεισμένοι Ουκρανοί άμαχοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη έξοδο, ένας Ουκρανός και ένας Ρώσος ποιητής θα υμνήσουν από κοινού σε αυτή τη συμβολική “Έξοδο” την ειρήνη των λαών, αποδοκιμάζοντας τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, αναδεικνύοντας την ουσιώδη ειρηνοποιό δύναμη των τεχνών και πιο συγκεκριμένα της λογοτεχνίας».

Ποιοι είναι οι δύο λογοτέχνες

Ο Kabishev Alexander Konstantinovich είναι ποιητής και συγγραφέας, συνεργάτης του περιοδικού «POET»,  διευθυντής του περιοδικού «Γραμμή ζωής του παιδιού». Είναι ιδρυτής και επικεφαλής του Διεθνούς Δημιουργικού και Πολιτιστικού πρότζεκτ «Demo Gog». Έχει γράψει, μεταξύ άλλων, τη συλλογή διηγημάτων  «Εφιάλτης», τη συλλογή ποιημάτων «Χορός Ποίησης» και το μυθιστόρημα «Κόκκινο κοράλλι». Επιμελήθηκε των συλλογών σύγχρονης πεζογραφίας και ποίησης «Ηλικία πυριτίου» (δύο τόμοι), της ρωσοβιετναμέζικης συλλογής «Αυγή» και της συλλογής «Ψίθυρος στον άνεμο». Είναι μέλος της Ρωσικής Ένωσης Συγγραφέων και της Ένωσης Συγγραφέων της Βόρειας Αμερικής. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά, στα αραβικά, στα ιταλικά, στα βιετναμέζικα και στα αγγλικά.

Η Anna Canić γεννήθηκε το 1987 στην Οδησσό της Ουκρανίας. Είναι φιλόλογος-μεταφράστρια, συγγραφέας, ποιήτρια, θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος και κριτικός. Έργα της δημοσιεύθηκαν στην Πολωνία («Akant», «Eneidrion», «Katamaran Literacki»), στη Σερβία («Odiseja», «A Too Powerful Word»), στις Η.Π.Α. («Spillwords»), στην Ισπανία («Love in Summer», «Winter: November to December»), στην Ελλάδα («ΔΕΕΛ») και στη Ρουμανία («Τάιφας», «Εκρέτης»). Σήμερα εργάζεται ως αντιπρόεδρος και αρχισυντάκτης δύο πολωνικών περιοδικών για την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η πρώτη κοινή συμβολική έκδοση παγκοσμίως με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη χωρίς όρους άμεση ειρήνευση, έστω την ημέρα κυκλοφορίας του, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την OnTime Books.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης