Υπάρχουν αναφορές για ρωσική επίθεση στην πόλη Μικολάιφ κοντά στη Μαύρη Θάλασσα στη νότια Ουκρανία, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με το BBC.

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να βομβάρδισαν την πόλη με πυρά πυροβολικού το πρωί της Δευτέρας, μόλις μία ημέρα αφότου τα ουκρανικά στρατεύματα τους απώθησαν από τα όρια της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλάνα που φημολογείται ότι δείχνουν ένα μπαράζ εκρήξεων εναντίον του Μικολάιφ ανέβηκε στο Twitter από τον δημοσιογράφο των New York Times, Michael Schwirtz.

«Από τη σκοπιά μου, μπορούσα να δω λάμψεις από την επίθεση που φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό κατά μήκος μιας μεγάλης περιοχής της πόλης».

Ο δήμαρχος της πόλης, Αλεξάντερ Ξένκεβιχ, επιβεβαίωσε τις αναφορές αυτές σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Facebook, γράφοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν βάλει στο στόχαστρο κτίρια κατοικιών στην πόλη και μοιράστηκε ένα βίντεο μιας πολυκατοικίας που τυλίχθηκε στις φλόγες.

«Υπάρχουν πολλές οβίδες στην πόλη που δεν εξερράγησαν… μην πλησιάζετε, μην σηκώνετε και μην προσπαθήσετε να τις μετακινήσετε μόνοι σας», προειδοποίησε ο Ξένκεβιχ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης