Σε υπόθεση κλοπών δικύκλων εμπλέκεται, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 38χρονος ιδιοκτήτης συνεργείου μοτοσικλετών στην πόλη των Χανίων.

Αξιοποιώντας πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας διενήργησαν έρευνα στην αποθήκη και το συνεργείο του, όπου βρήκαν περί τις 30 πινακίδες κυκλοφορίας, οι πέντε από τις οποίες ανήκαν σε δίκυκλα που είχαν κλαπεί τα τελευταία χρόνια από τα Χανιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση, ο 38χρονος, όταν ερωτήθηκε, δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη των πινακίδων στην επιχείρησή του. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι πέντε πινακίδες ανήκαν σε δίκυκλα που είχαν κλαπεί το χρονικό διάστημα από 10 Φεβρουαρίου του 1997 έως και 26 Οκτωβρίου του 2009. Για τις υπόλοιπες 25 είχε δηλωθεί απώλεια από τους ιδιοκτήτες τους τα τελευταία εννιά χρόνια.

Κατά τον έλεγχο των αστυνομικών κλήθηκε και συμμετείχε κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος από το οποίο βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις οικονομικής φύσης. Σε βάρος του 38χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, Παντελή Μουρτζανό, οι κλοπές δικύκλων στο νομό μειώθηκαν κατά 60% σε σχέση με πέρυσι μετά και την πρόσφατη εξάρθρωση σπείρας από την Ρουμανία. Τα πέντε μέλη της σπείρας έκλεβαν δίκυκλα και αφού τα διέλυαν έστελναν στην Ρουμανία εξαρτήματα ως ανταλλακτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία εκτιμά πως καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό των κλοπών παίζει η ενεργοποίηση της ομάδας ΔΙΑΣ που πραγματοποιεί περιπολίες επί 24ωρου βάσεως σε όλη την πόλη των Χανίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης