Η Ακτή Ελεφαντοστού πλήρωσε τα… σπασμένα για τη χθεσινή ήττα της εθνικής μας ομάδας από την Τουρκία. Η «επίσημη αγαπημένη» συνέτριψε με 97-60 τους Αφρικανούς, για την 4η αγωνιστική του Γ’ ομίλου του Μουντομπάσκετ, και πλέον στρέφει την προσοχή της στο αυριανό (18:30) παιχνίδι με τη Ρωσία, όπου θα κριθεί η δεύτερη θέση.

Πέντε παίκτες από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Καλάθης είχε 15 πόντους, οι Τσαρτσαρής και Πρίντεζης 12, ενώ οι Σπανούλης και Σχορτσιανίτης πέτυχαν αμφότεροι από 10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απεσταλμένος της «zougla.gr» και της εφημερίδας «VETO» Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε με τους πρωταγωνιστές του αγώνα Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού. Ακούστε τι είπε ο Νικ Καλάθης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Γιόνας Καζλάουσκας και ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Ακούστε τι μεταδίδει ο απεσταλμένος μας στην Τουρκία, Νίκος Παπαϊωάννου:

Νικ Καλάθης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Γιώργος Πρίντεζης
:

Γιόνας Καζλάουσκας και Κώστας Καϊμακόγλου:


Το ματς

Πολύ κακό ήταν το ξεκίνημα της εθνικής μας στο παιχνίδι. Οι διεθνείς μας εμφανώς επηρεασμένοι από τη χθεσινή ήττα από την Τουρκία, άργησαν να μπουν στο κλίμα του αγώνα.

Τη νωθρότητα, που επέδειξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς πήρε προβάδισμα με 7-0. Στη συνέχεια, οι παίκτες της «επίσημης αγαπημένης» σοβαρεύτηκαν.

Οι διεθνείς μας έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και σε συνδυασμό με τα καλά ποσοστά ευστοχίας τους από την περιφέρεια (3/7 τρίποντα), πήραν προβάδισμα έξι πόντων στο 10’(20-14).

Η εθνική μας στο δεύτερο δεκάλεπτο παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυριάρχησε στο παρκέ και με καλάθι του Κώστα Τσαρτσαρή έφτασε σε νταμπλ σκορ (28-14 στο 15’), ενώ πήγε στα αποδυτήρια, όντας στο +28 (44-16).

Στο ίδιο τέμπο συνέχισε η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας στην τρίτη περίοδο. Η ομάδα μας συνέχισε να είναι καλή τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και με τον Γιώργο Πρίντεζη να πετυχαίνει 10 πόντους σε αυτή την περίοδο έφτασε να προηγείται στο 30’ με 81-38.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπως ήταν φυσικό, δεδομένης της διαφοράς που είχε αποκτήσει, η ομάδα μας άφησε το πόδι της από το γκάζι, καταφέρνοντας πάντως να επικρατήσει με 37 πόντους διαφορά (97-60).

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 19-47, 38-81, 60-97

Ακτή Ελεφαντοστού (Ντεσάρζιν): Αμπουό 4 (1), Ντιαμπατέ 4, Αμαγκού, Κονάτε 2, Λαμιζανά 9 (1), Ν’Ντιαγέ 6, Ασιέ 11, Καλέ 8, Ταπέ 2, Έντι 9 (3), Κονέ 5.

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Βουγιούκας 4, Μπουρούσης 9 (2), Ζήσης 4, Σπανούλης 10 (2), Καλάθης 15, Φώτσης 6 (2), Πρίντεζης 12 (1), Περπέρογλου 2, Τσαρτσαρής 12 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Καϊμακόγλου 8 (2), Σχορτσανίτης 10.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης