Μια φορά κι ένα καιρό ήταν τρεις οι διοργανώσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κάποτε, όχι και πολύ μακριά, στα χρόνια που το έργο ήταν επαγγελματικό βεβαία, όμως όχι στο βαθμό το σημερινό. Η τηλεόραση είναι από τις βασικές αιτίες που το ποδόσφαιρο εξελίχθηκε σε κανονική βιομηχανία με τους εμπορικούς κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Μια δεκαετία μετά τον πόλεμο ξεκίνησε το κύπελλο πρωταθλητριών, μετά το κύπελλο κυπελλούχων, που καταργήθηκε το1999. Και τρίτη διοργάνωση, που επίσης εξαφανίστηκε, ήταν το κύπελλο Εκθέσεων.

Τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν όχι κλαμπ στην πραγματικότητα, αλλά χώρες. Από μια ομάδα η καθεμιά. Δημοκρατικό; Αντιεμπορικό! Οι ξυλοκόποι της Μάλτας και οι σερβιτόροι του Λουξεμβούργου και άλλοι ερασιτέχνες Αλβανοί ή Ισλανδοί ίσα και όμοια με τα θηρία της Ευρώπης από Ισπανία και Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρήμα όταν άρχισε να πέφτει στο ποδόσφαιρο έφτιαξε άλλο σκηνικό. Οι τρεις διοργανώσεις έγιναν παρελθόν και στήθηκαν δυο νέα πρότζεκτ, το champions και το europa league. Και επειδή γεννήθηκε η ανάγκη να βάλουν στο κόλπο κι άλλες ομάδες, τριτοτέταρτες της Ευρώπης από την τρέχουσα σαιζόν φτιάχτηκε μια καινούργια διοργάνωση, to conference στο οποίο κυκλοφορεί μόνο ο ΠΑΟΚ από Ελλάδα μεριά.

ΑΕΚ και Άρης σε τούτη τη νεοσύστατη διοργάνωση αποκλείστηκαν με τη μία από Μόσταρ κα Αστάνα, αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ πέρασε την Μποέμιανς και την Ριέκα, μπήκε σε όμιλο και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Απόψε στις 7.45 παίζει στην Δανία με την πρωταθλήτρια Μίντιλαντ (φώτο) και την ρεβάνς την άλλη Πέμπτη στην Τούμπα, στα play-off, με στόχο την πρόκριση στους ”16”.

Ερώτημα. Ο ΠΑΟΚ που γράφει αποτυχίες και στην Τούμπα και έχει μείνει πολύ πίσω στην Ευρώπη, θα κυνηγήσει την πρόκριση; Μήπως ο προπονητής Λουτσέσκου ενδιαφέρεται περισσότερο για το τι ψάρια θα πιάσει η ΠΑΕ στην Ελλάδα. Σύμφωνοι, παρακατιανή διοργάνωση είναι το conference και ψίχουλα τα μπόνους σε σύγκριση με τα πακέτα από τις άλλες δυο διοργανώσεις. Αν ο ΠΑΟΚ αποκλείσει την Μίντιλαντ, τότε μ’ αυτά που έχει εισπράξει συν το πριμ πρόκρισης στα play-off θα φτάσει στα 6,5 εκ. ευρώ καθαρά στο παντελόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ την ευρωπαϊκή διάκριση, έστω κι αν αυτή είναι στο τρίτο επίπεδο. Στο conference δεν βρίσκονται μόνο σκάρτες ομάδες, αλλά και κάποιες με μεγαλύτερο ειδικό βάρος από τον ΠΑΟΚ. Όπως και να ‘χει, αν προχωρήσει παραπέρα θα μεγαλώσει τις μετοχές του. Το ερώτημα είναι πως βλέπει τη δουλειά ο προπονητής κι αν αυτός χαράσσει δική του γραμμή. Αν έχει το οκέυ από την ιδιοκτησία της ΠΑΕ. Αν όχι, τότε να σφυρίξουν στον Ρουμάνο και με ντουντούκα ότι το κλαμπ έχει βλέψεις και έξω από τα σύνορα της Ελλάδος. 

……………………………………..

Πολλά διαζύγια, αλλά η οικογένεια δεν θα πεθάνει ποτέ, διάβασε apodytiriakias.gr

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ…, ΠΟΤΕ | apodytiriakias.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης