Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε με ανατροπή το εμπόδιο του Γίρι Λεχέτσκα και προκρίθηκε στον τελικό του Ρότερνταμ Όπεν.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος φιγουράρει στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, βρέθηκε να χάνει από τον Τσέχο, Νο 137 στον κόσμο, στον μεταξύ τους ημιτελικό, ωστόσο, κατακτώντας τα δύο επόμενα σετ, πήρε την πρόκριση με 2-1 (4-6, 6-4, 6-2) για τον καταληκτικό αγώνα του τουρνουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στον 18ο τελικό της καριέρας του ο «Στεφ» θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ (Νο 9), ο οποίος επικράτησε με μεγάλη ανατροπή 2-1 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο 7).

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός Τσέχος, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του στο Ρότερνταμ από τα προκριματικά, αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά με τα εξαιρετικά του ποσοστά στο σερβίς και το επιθετικό του παιχνίδι.

Έκανε break μόλις στο 3ο γκέιμ και κράτησε μάλλον εύκολα το σερβίς του, για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-4.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής άρχισε να βρίσκει απαντήσεις στα χτυπήματα του Λεχέτσκα, ισορρόπησε το ματς, αλλά έχασε κρίσιμους πόντους και απώλεσε δύο φορές την ευκαιρία να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του.

 

Όταν όμως το σετ έφτασε στην… κόψη του ξυραφιού, φάνηκε η απειρία του Τσέχου, που έκανε κάποια αβίαστα λάθη και έδωσε τη δυνατότητα στον Τσιτσιπά να κάνει το 6-4 με break στο τελευταίο γκέιμ.

Πιο ήρεμος στη συνέχεια, ο Στέφανος προηγήθηκε 3-0 και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, κλείνοντας το τρίτο σετ με 6-2.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης