Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν πολίτες όλων των ηλικιών να αφήνουν αναμνηστικά, λουλούδια και κεριά στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του μετά από δολοφονική επίθεση.

Ζωγραφιές μικρών παιδιών που δεν γνώρισαν ποτέ τον 19χρονο, φανέλες και κασκόλ όλων των ομάδων, κεριά και λουλούδια έχουν κατακλύσει ξανά το σημείο, παρότι πριν από μερικές ημέρες τα ήδη υπάρχοντα αναμνηστικά είχαν απομακρυνθεί και τοποθετήθηκαν σε ασφαλές σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Κανείς δεν θέλει να ζει σε έναν τέτοιον κόσμο, όλοι φταίμε», γράφει ένα σημείωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ακόμα σημείωμα που πραγματικά ραγίζει καρδιές γράφει:

«Παλικάρι μου εκεί που πήγες μη τρομάξεις. Ψάξε και βρες τον Κ. τον άντρα μου και παππού των τεσσάρων εγγονών μου. Θα σε νοιάζεται και θα σε φροντίσει. Θα είσαι το εγγόνι του που δεν χάρηκε. Και από εκεί κάθε κυριακάτικο μεσημέρι θα σε πιάνει από τον ώμο και θα σε φέρνει στο κλουβάκι μας να βλέπετε από ψηλά την ομάδα μας που δίνει χαρές και λύπες, ελπίδες και απογοητεύσεις. Αγωνίες και ανασασμό. Θυμό και ανακούφιση. Αγάπη και μίσος. Ευτυχία και δυστυχία. Αυτή την ομάδα που την πλήρωσες ακριβά. 

Καλό παράδεισο λιοντάρι μου. ΠΟΝΑΩ!!!»

Σιωπηρή διαμαρτυρία για τη δολοφονία του Άλκη

Με την υπόσχεση προς τον Άλκη ότι «αυτός ο κόσμος θα αλλάξει» και πως ο φόνος «δεν θα ξεχαστεί», όπως αναγράφουν και στα πανό τους, φοιτητές και μαθητές πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι σιωπηρή παράσταση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Θεοδώρου Γαζή και Πλαστήρα, στο σημείο δηλαδή όπου άφησε την τελευταία του πνοή μετά τη δολοφονική επίθεση ο 19χρονος.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και μέλη του συντονιστικού μαθητών τήρησαν ενός λεπτού σιγή καταδικάζοντας την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας, εκφράζοντας παράλληλα την οργή και την αγανάκτησή τους για το γεγονός.

Την ίδια στιγμή, καταγγέλλουν τη δράση εγκληματικών συμμοριών που λειτουργούν σαν τάγματα εφόδου, απολαμβάνοντας, όπως λένε, την κρατική ανοχή, σε άμεση διαπλοκή με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Κανένας φόβος, καμία ανοχή. Ο φόνος του Άλκη δεν θα ξεχαστεί» τονίζουν στο μήνυμά τους, απαιτώντας μεταξύ άλλων την άμεση σύλληψη και την καταδίκη όλων των δολοφόνων και την πλήρη διαλεύκανση της δράσης αυτών των ομάδων.

«Ο Άλκης θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς», δήλωσε ο συμφοιτητής του Ορέστης Λάππας, ο οποίος διάβασε ένα κείμενο στη μνήμη του 19χρονου στη διάρκεια της συγκέντρωσης.

 

 

Πηγή: Thesstoday.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης