Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 81.367 περιστατικά κορωνοϊού και 384 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Παράλληλα στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.350 ασθενείς με Covid-19 , ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους 17.932, δηλαδή 405 λιγότεροι από χθες.

«Στην χώρα μας, πάνω από το 90% των κατοίκων έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Με τα στοιχεία αυτά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με διαφορετικό τρόπο τη νέα αυτή εποχή της πανδημίας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Η παραλλαγή Όμικρον άλλαξε σημαντικά την κατάσταση και το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό», πρόσθεσε ο κ. Σπεράντσα, σύμφωνα με τον οποίο «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες οδεύουν προς την διαχείριση μιας νέας φάσης».

Ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υγείας εξήγησε ότι στην χώρα του «θα μπορέσουν να χαλαρώσουν όλα τα υπάρχοντα μέτρα, αν η εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών συνεχίζει με τους σημερινούς, ταχείς ρυθμούς της».

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, τέλος, η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να συνεχιστεί και μετά το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η οποία -αν δεν αποφασιστεί περαιτέρω παράταση- θα λήξει στις 31 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης