Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Piaggio είναι από τις εταιρίες οι οποίες έχουν κάνει ήδη το άνοιγμά τους στις αγορές της Ασίας με Πλαίσιο και κινητήρας είναι δανεισμένα από την Aprilia.σημαντικές συνεργασίες. Μία από αυτές είναι η Zongshen, ένας κατασκευαστής από την Κίνα  που τα τελευταία 30 χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής δικύκλων στην Ασία με περισσότερες από 1 εκατομμύρια μοτοσικλέτες το χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Zongshen πέρυσι παρουσίασε ένα νέο μοντέλο στην κατηγορία adventure το RX850 και τώρα είναι έτοιμη να βγάλει στην παραγωγή ακόμα ένα μοντέλο το naked RA9. Το συγκεκριμένο roadster/naked το είχαμε δει πριν από μερικούς μήνες σε πρωτότυπη μορφή και μας είχε εντυπωσιάσει με τον φουτουριστικό σχεδιασμό του.

Κινητήρας και πλαίσιο από Aprilia Shiver 900.

Στην Ασία θα είναι μόνο διαθέσιμο το Cyclone RA9

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Cyclone RA9 εκτός από τον πολύ ξεχωριστό σχεδιασμό της, αναμένεται να έχει και εντυπωσιακά H Cyclone φέρνει στην Ευρώπη το RX850 με κινητήρα της Norton!χαρακτηριστικά καθώς θα δανειστεί στοιχεία της Aprilia. Ο κινητήρας του νέου μοντέλου θα είναι ο γνωστός δικύλινδρος V2 των 896 κ.εκ. ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στην τελευταία γενιά των Dorsoduro και Shiver. Η απόδοσή του αναμένεται κοντά στους 110 ίππους, ενώ και το πλαίσιο θα έρθει αυτούσιο από τα μοντέλα της Aprilia.

Εκτός από αυτά όμως η Cyclone RA9 θα έχει μονόμπρατσο ψαλίδι πίσω και σύστημα μονής εξάτμισης στην ουρά της μοτοσικλέτας. Οι αναρτήσεις είναι της Showa και τα φρένα της J.Juan, ενώ είναι άγνωστο αν θα έχει ηλεκτρονικά βοηθήματα. Το όμορφο αυτό μοντέλο δυστυχώς δεν θα το δούμε στην Ευρώπη καθώς ο κινητήρας δεν περνάει τις προδιαγραφές Euro5. Ο αποδοτικός κινητήρας όμως της Aprilia θα συνεχίσει να ζει σε άλλες αγορές, όπως και πολλά άλλα αξιόλογα μηχανικά σύνολα τα οποία πλέον δεν περνάνε τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων.

Τρομερή ζάντα στον πίσω τροχό με εντυπωσιακή εξάτμιση στην ουρά.

Η μάσκα εμπρός παραπέμπει σε roadster μοντέλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης