Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα σε αμερικανικές εφημερίδες μεγάλης εμβέλειας και κύρους, σχετικά με υποθέσεις διαφθοράς στην κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι στο Αφγανιστάν. Ύστερα από το προχθεσινό δημοσίευμα της «The Washington Post», που έλεγε ότι στελέχη της κυβέρνησης Καρζάι πληρώνονται από τη CIA, ήρθε χθες η εφημερίδα «The New York Times» να φιλοξενήσει δηλώσεις ενός Αφγανού εισαγγελέα, ο οποίος ισχυρίστηκε πως απολύθηκε από τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, επειδή αρνήθηκε να παρεμποδίσει τις έρευνες για διαφθορά στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Φάζελ Αχμέντ Φακιριάρ είπε ότι οι έρευνες για περισσότερους από δέκα Αφγανούς αξιωματούχους, ανάμεσα στους οποίους ήταν υπουργοί, πρεσβευτές και οι διοικητές επαρχιών, παρεμποδίστηκαν από τον Χαμίντ Καρζάι ή τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μοχάμεντ Ισχάκ Αλόκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας

Η NYT διαβεβαιώνει ότι οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν από δυτικούς αξιωματούχους που γνωρίζουν αυτά τα ζητήματα, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι ο Χαμίντ Καρζάι και άλλα μέλη της κυβέρνησής του είχαν επανειλημμένως παρεμποδίσει τις διώξεις κατά προσωπικοτήτων της αφγανικής κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, Ουμέρ Νταούντζε, διέψευσε κατηγορηματικά την «οποιαδήποτε παρεμπόδιση των ερευνών, υπό οποιαδήποτε μορφή, από την πλευρά του πρόεδρου» Καρζάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Υπάλληλοι» της CIA στελέχη της κυβέρνησης Καρζάι;, 28 Αυγούστου 2010, 10:56

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης