ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ.

(στα τελειώματα του Αυγούστου)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ του Νικολάου και της Τατιάνας

Μου άρεσε το ΚΑΦΕΤΙ ΑΛΟΓΟ! Δεν ξέρω ποιος έκανε την επιλογή των αλόγων και των αμαξών αλλά το να επιλεγεί άλογο σε χρώμα του καφέ ήταν εξαιρετικό.

Η ΕΞΗΓΗΣΗ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν τα άλογα ήταν δύο, θα παρέπεμπε στο διάσημο αλλά μη δόκιμο για γάμο τραγούδι του Μπιθικώτση «ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα να μου φέρετε τα μάτια μου σαν κλείσω…», αν ήταν τέσσερα θα φρακάρανε στα στενά δρομάκια του νησιού. (Σε περίπτωση βασιλικών γάμων η άμαξα φέρει τέσσερα ή έξι άλογα. Η λεπτομέρεια που παίζει ρόλο είναι ότι για τον συγκεκριμένο αριθμό χρειάζεται λεωφόρος). Αν ήταν ένα και λευκό… θα ήταν αναμενόμενο. Αν ήταν ένα και μαύρο δεν θα δούλευε (το άλογο) στις Σπέτσες. (Τα μαύρα άλογα είναι πιο σπάνια και δεν συναντάμε το συγκεκριμένο χρώμα σε ζώα εργασίας).

ΠΡΟΒΛΕΠΩ: Ότι η συγκεκριμένη άμαξα και ο αμαξάς από τη στιγμή που θα φύγουν οι νιόπαντροι θα αρχίσουν νέα καριέρα. Θα φωτογραφηθούν την επόμενη σαιζόν περισσότερο και από την Μενεγάκη. Ποια συμπεθέρα που θα παντρέψει παιδιά ή ποια υποψήφια νύφη που αισθάνεται σταρούμπα δε θα ψάξει να κλείσει το καφετί άλογο της Τατιάνας.

ΚΑΤΑΛΑΒΑ: Ότι είναι έθιμο οι εστεμμένοι να επιλέγουν νύφες άτιτλες αλλά με προίκα. Υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις αλλά λίγες.

Οι βασιλικές οικογένειες επίσης τηρούν το έθιμο να προσκαλούν στο event όλα τα σόγια. (Αυτά να βλέπετε εσείς οι υποψήφιες που δεν θέλετε να καλέσει το σόι από την κάτω Ποταμούλα). Τι νομίζετε με τις θείες και τους σύγαμπρους βγαίνουνε τα πρωτοσέλιδα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: (προς όλες τις υποψήφιες που θέλουν να αισθανθούν «εξώφυλλο»). Να δείτε στο βίντεο πως χαιρετούσε η Τατιάνα τους καλεσμένους. Να δείτε καρέ – καρέ σε αργή κίνηση πως στήθηκε δίπλα στην πεθερά και τη μαμά της ακουμπώντας τον Νικόλαο ελαφρά. Αυτό λέγεται «βασιλικό στήσιμο» ή «στήσιμο εξωφύλλου».

Λεπτομέρεια (σημαντική για την οικογένεια του μπικουτί). Ο Φρέντυ που έβαψε την Τατιάνα με έβαφε κι εμένα… ούτε που θυμάμαι πόσες φορές. Είδατε πόσο γούρι φέρνω στους επαγγελματίες; Το ψώνιο φυσικά δεν κρύβεται, γι’ αυτό και το αναδεικνύω όσο μπορώ περισσότερο).

ΕΜΑΘΑ, ότι ο Ελτον Τζον ζήτησε ένα αστρονομικό ποσό για να τραγουδήσει το «σήμερα γάμος γίνεται» στις Σπέτσες.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΏΝ ΣΤΑ ΚΑΝΆΛΙΑ

Που έχει καταλήξει η έρευνά μου για τις προετοιμασίες της πρωινής εκπομπής του Μεγάλου καναλιού με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα (Οι κυρίες πάντα προηγούνται).

Την Πέμπτη (χθες δηλαδή) με ενημέρωσαν ούτε ένας, ούτε δύο συνάδελφοι ότι έγινε ραντεβού στο Μεγάλο κανάλι της Φιλιώς Γιαννακοπούλου, η οποία είχε την αρχισυνταξία στην εκπομπή της Βάσιας Λόη την προηγούμενη σαιζόν με τα στελέχη του καναλιού της Μεσογείων, Κατραβά και Σούπο. Μετά την αποχώρηση της Ελευθερίας Κεφαλά από την αρχισυνταξία, λίγο πριν τον 15Αυγουστο, ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση. Νέο ραντεβού με την κυρία Γιαννακοπούλου προσδιορίστηκε για την επόμενη Δευτέρα.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ .

Θα γράψω μια λέξη και θα καταλάβετε. Το κλειδί στο πρόβλημα ονομάζεται «ΡΟΛΟΣ»

Τι «ρόλο» θα έχουν οι δύο παρουσιαστές Φαίη και Γιώργος; Μη βιαστείτε να απαντήσετε γιατί το αυτονόητο δεν είναι βέβαιο ότι ενθουσιάζει τους εμπλεκόμενους, Σε τέτοιες απλές περιπτώσεις καθορισμού ρόλων (που τελικά το απλό είναι το δύσκολο) η λύση είναι πάρα πολύ απλή αλλά… πριτς δε γράφω περισσότερα γιατί εγώ παραμένω ένα απλό «μπικουτί» και όχι «σύμβουλος προγράμματος».

Επειδή, όμως, θα «σκάσω» κιόλας αν δεν στείλω μήνυμα… γιατί να κάνουμε οι άνθρωποι τα απλά, σύνθετα;

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΛΑΜΠΙΡΗ, ΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Η Χριστίνα που παραμένει σταθερά στην καθημερινή της μεσημεριανή ζώνη αλλάζει νοοτροπία στην εκπομπή που φέτος θα «τρέξει» για ΕΝΑΤΗ (!!!) συνεχή χρονιά. ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΙΣΤΕΣ. Μετά από προβληματισμό κατέληξαν, λοιπόν, στο Star ότι με δεδομένο ότι η τηλεόραση έχει «γεμίσει πάνελ», θα επιχειρήσουν φέτος να αλλάξουν τακτική. Τόσο ο Ρακιτζής, όσο και η Ενεζλύ θα συμμετέχουν παρουσιάζοντας θέματα που έφτιαξαν, όπως και οι υπόλοιποι ρεπόρτερς της εκπομπής. Αλλάζει, επίσης, το «σκηνικό» για να δοθεί δυνατότητα να φιλοξενούνται αρκετοί καλεσμένοι, αλλά… μετά την περσινή τηλεοπτική σαιζόν που τα νούμερα τηλεθέασης δεν ικανοποίησαν τη Λαμπίρη, η οποία και με δηλώσεις της ανέδειξε το θέμα – πρόβλημα, αποφάσισε για την φετινή περίοδο να πάρει την εκπομπή, «όλη επάνω της»… Η διάρκεια της παραγωγής θα είναι δύο ώρες. Οι τίτλοι τέλους, δηλαδή, θα πέφτουν ένα τέταρτο πριν τις 4 για να δοθεί σκυτάλη στην ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ, η οποία έχει κοντά της 16 συνεργάτες στην προσπάθεια της για το «σταρίσιο αξίζει να το δεις» και οι οποίοι εργάζονται από τις 16 Αυγούστου υπερεντατικά…

Πάντως το Star θα επικεντρωθεί τη φετινή τηλεοπτική χρονιά αμιγώς στην «ταυτότητά του» που δεν είναι άλλη από τα θέματα lifestyle, καθώς οι πειραματισμοί που έγιναν την προηγούμενη χρονιά προς το infotainment, είχαν ως αποτέλεσμα να απογοητεύσουν τους τηλεθεατές του καναλιού.

«ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

Ρούλα Κουσκουρή, Στρατής Λιμνιός και Πέτρος Κουσουλός είναι η τριάδα που θα ακολουθεί αμέσως μετά το «Μπλα – Μπλα» στο Alter. Η εκπομπή θα είναι ενημερωτική και κοινωνική. Τα θέματα θα αφορούν στις εξελίξεις της επικαιρότητας (αστυνομικά–οικονομικά–δικαστικά) αλλά και συνεντεύξεις ανθρώπων που πέρασαν δύσκολα. (Εκεί θα σολάρει ο Λιμνιός, πιστεύω). Φαντάζομαι ότι θα έχουν προβλέψει να συμπεριληφθούν στην θεματολογία «πινελιές ελπίδας» γιατί την «πλερέζα» Στρατής και Ρούλα την φοράνε με την ίδια άνεση που φοράει τακούνια η Σκορδά… όμως ας προνοήσουν και για εκείνους που θα βλέπουν σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, πολιτιστικούς συλλόγους και δικηγορικά γραφεία, κυρίες με επιλόχεια κατάθλιψη, κυρίες σε κλιμακτήριο, υπέρβαρες που επιχειρούν να χάσουν βάρος, λεχώνες, γυναίκες που μπήκανε σπίτι τους με αποτυχημένη την βαφή… Δεν επιμένω να γίνουν κεφάτοι… αλλά ας μην φρακάρουν στην «εξομολόγηση ψυχής εκείνων που θρήνησαν…».

Η (μικρή μου) εμπειρία με τα «χάπια για το άγχος»

Τις τελευταίες μέρες ξέρετε ότι δεν είμαι καλά… Καθόλου, όμως. Η θεία Ασημούλα, σε προσπάθεια να με βοηθήσει που πρότεινε για να ηρεμήσω να μου δώσει μισό χάπι ροζ από τα δικά της, τα οποία της είχε δώσει ο παθολόγος όταν έχασε τον θειο Ανάργυρο, πριν έξι χρόνια… Μου επεσήμανε ότι αυτά «τα ροζ» τα πίνει κάθε φορά που χάνει και στην μπιρίμπα γιατί μετά έχει ταραχή και αϋπνία.

Με πεσμένα αντανακλαστικά, μόλις έβλεπα την θεία με το ποτήρι και το «σκονάκι» στο χέρι, άνοιγα το στόμα αντιδρώντας όπως οι γείτονες του Τζακ Νίκολσον στην «φωλιά του Κούκου»… Παρά την επιμονή της θείας στην δοσολογία του «ροζ» χαπιού ούτε που κοιμήθηκα… Πέρασε η πρώτη μέρα … κοιμήθηκα μία ώρα, άντε μιάμιση, ήρθε η δεύτερη… ξαναήρθε η θεία με το ποτήρι και το «ροζ», κάτσαμε στην βεράντα μέχρι τις 5 το πρωί… τίποτα… Νύστα μηδέν. Δεν με ενδιέφερε μέχρι που την 3η μέρα η θεία μου ανακοίνωσε ότι θα μου προσέθετε στο «ροζ» ένα ακόμη που έπινε όταν την τσίμπησαν κοριοί για να ηρεμεί από την φαγούρα… Εγώ φυσικά χωρίς αντανακλαστικά… δεν κοίταξα ούτε τις ενδείξεις, ούτε τις αντενδείξεις. Ξημερώματα τρίτης προς τέταρτη μέρα και αφού είχα πλύνει το σπίτι με χλωρίνες τρεις νύχτες στη σειρά… ένιωσα εξάντληση και νομίζω κοιμήθηκα 4 ώρες. Η θεία από τη χαρά της ήταν έτοιμη να επικοινωνήσει με τον καθηγητή Στεφανή για να αναλάβει «έδρα» στο πανεπιστήμιο. Όμως, ξυπνώντας… είχα μια περίεργη άποψη για τον χώρο, τους ήχους και τις σχέσεις των ανθρώπων… Το είπα στη θεία, μου είπε ότι «είναι φυσιολογικό γιατί έχω παρθένο οργανισμό»… με φίλησε ενθουσιασμένη και άρχισε να μου διαβάζει αποσπάσματα από την «ασκητική» του Καζαντζάκη και ποιήματα του Καρούζου με συχνές αναφορές «στην άβυσσο», τα «σκοτάδια» και… διάφορα άλλα ποιητικά.

Εγώ να ακούω… λες μέσα σε πηγάδι…

Για να καταλάβετε το αποτέλεσμα δράσης των χαπιών της «θείας»… ρωτήστε την Σάντρα Βουτσά όσοι τη γνωρίζετε για να μη με νομίσετε υπερβολική. Το βράδυ της Πέμπτης τρώγαμε στα «σπιτάκια» στο Γκάζι… ο Ντέμης Ρούσσος, ο γιος του Κύριλλος, ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος χωρίς την κυρία του που έλειπε με το παιδί στον Κότρωνα, ο Γιώργος Ισαάκ και ο Αλεξ, δίπλα μας ήρθε η Σάντρα, η οποία γνωρίζεται και με τον Ντέμη και με τον Κύριλο. Εγώ, όμως… πιο «τζάνκι» και από το «ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη», γυρίζω χαρωπά στον Ντέμη Ρούσσο και του λέω… «Να σου συστήσω την γυναίκα (!!!) του Κώστα Βουτσά … Η Σάντρα μένει ακίνητη με το χαμόγελο ακίνητο να με κοιτάζει… Σε δευτερόλεπτα ο Αλέξανδρος εξήγησε στην ομήγυρη την υπό υποστήριξη ψυχοσύνθεσή μου με τους πειραματισμούς της θείας στην αλχημεία, όπου ο Ντέμης άρχισε να μου εξηγεί πως είχε αντιδράσει σε περίπτωση απώλειας και την Σάντρα να με παρακολουθεί καχύποπτα… Της υποσχέθηκα, όπως μου είπαν όλοι, ότι θα βρεθούμε την επόμενη εβδομάδα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος μην εμπιστεύεστε συνταγογράφηση από θεία, συμπεθέρα, κουνιάδα γιατί και ληγμένα θα είναι και άλλα ντάλλα θα γίνετε… Εγώ την 4η μέρα θεραπείας από την θεία… κατάφερα να βλέπω τη Σάντρα σαν γυναίκα του Βουτσά και να ακούγοντας τον ήχο του κινητού να πιάνω το τηλεκοντρόλ για να κλείσω τον συναγερμό του αυτοκινήτου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης