«Ποδαρικό» με το… αριστερό έκανε στην Super League ο Παναθηναϊκός, καθώς έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στην πρεμιέρα.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Skoda Ξάνθη στην, κεκλεισμένων των θυρών, Λεωφόρο, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του νέου πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ των «πράσινων» σημείωσε ο Πετρόπουλος μόλις στο 9’, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ το τέρμα που χάρισε την ισοπαλία στους ακρίτες πέτυχε ο Έλιγκτον στο 51’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση, μετά από απόφαση του ΠΣΑΠ, που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί, για την επίθεση που είχε δεχθεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Το ίδιο θα ισχύσει και για όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της πρεμιέρας της Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 9’.

Σκόρερ του «τριφυλλιού» ήταν ο Πετρόπουλος, ο οποίος μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέτο, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία στο παιχνίδι και έφτασαν μία… ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 33’. Ο Γκοβού, μετά από πάσα του Πετρόπουλου στο ύψος του ημικύκλιου έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, με τη μπάλα, ωστόσο, να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνιγκ.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Ξάνθης να απειλήσει. Ο Έλινγκτον με ατομική ενέργεια ελίχθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά και έκανε τεχνικό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.

Οι Ακρίτες, μετά από αυτή την ευκαιρία… αναθάρρησαν, με αποτέλεσμα στο 41’ να σημάνει και πάλι συναγερμός στα καρέ του Παναθηναϊκού.

Ο Κατόνγκο με ένα προσωπικό… σόλο ξεπέρασε τρεις αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟ από τα δεξιά και έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Στρμπα που έκανε το σουτ.

Εντούτοις ο Γιούρκας Σειταρίδης σαν από μηχανής θεός απέκρουσε την μπάλα, κρατώντας το μηδέν στην εστία του «τριφυλλιού».

Νωθρά μπήκε στον αγώνα η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, δίνοντας την ευκαιρία στην Ξάνθη να ελπίζει στην ισοφάριση. Οι Ακρίτες μάλιστα δεν χρειάστηκε να περιμένουν για να επιτευχθεί το 1-1.

Στο 51’ ο Πόι με ατομική ενέργεια γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Κατόνγκο με κεφαλιά βρήκε τον Έλινγκτον, ο οποίος με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας του Τζόρβα.

Όπως ήταν λογικό το γκολ της ισοφάρισης αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπάθησαν να πετύχουν το 2-1.

Στο 73’ ο Σίντεϊ Γκοβού απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Μετά από σέντρα του Σεϊταρίδη από τα δεξιά και ο Γάλλος άσος του «τριφυλλιού» έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να… σφυροκοπούν την Ξάνθη και πέντε λεπτά αργότερα απείλησαν και πάλι, αυτή τη φορά με τον νεοεισελθέντα, Γιώργο Καραγκούνη.

Ο «Τυπάρας» επιχείρησε δυνατό σουτ μέσα στην μεγάλη περιοχή, μετά από στρώσιμο της μπάλας από τον Γκοβού, ωστόσο ο πορτιέρο της Ξάνθης ήταν σε ετοιμότητα, διώχνοντας την μπάλα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο γινόταν και πιο δύσκολα τα πράγματα για τους παίκτες του Νιόπλια, οι οποίοι προσπαθούσαν να κάνουν το 2-1, ωστόσο οι Ακρίτες δεν έλεγαν να παραδοθούν.

Πάντως τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Πετρόπουλος έχασε απίστευτη φάση για να κάνει το 2-1.

Μετά από σέντρα του Καραγκούνη από τα δεξιά, με τον Καντέ έπιασε την κεφαλιά, τροφοδοτώντας τον διεθνή φορ, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, με αποτέλεσμα να περάσει ανεκμετάλλευτη κι αυτή η ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Το πολυπόθητο γκολ που αναζητούσε ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να έρθει από τα πόδια του Σταθάκη στην τελευταία φάση του ματς.

Συγκεκριμένα σε ένα γύρισμα του Γκοβού μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο αμυντικός της Ξάνθης έπεσε με λάθος τρόπο για να κόψει την μπάλα που πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-1

Γκολ: 9′ Πετρόπουλος –  51 Έλινγκτον

Κίτρινες: Λέτο – Πόι, Στρμπα, Μπούγκα

Κόκκινες:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας):
Τζόρβας, Σεϊταρίδης (86΄ Μαρίνος), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (65΄ Καραγκούνης), Σιμάο, Νίνης (75΄ Κλέιτον), Λέτο, Γκοβού, Πετρόπουλος

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς):
Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Πίντο, Στρμπα, Πόι (70΄ Μαρσελίνιο), Κατόνγκο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Βασιλακάκης (89΄ Σταθάκης), Κωστούλας, Έλινγκτον (82΄ Μπούγκα)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης