Τις επτά διαδοχικές νίκες συμπλήρωσε η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα, μετά το άνετο πέρασμα της από το Βελιγράδι με το τελικό 76-69 επί του Ερυθρού Αστέρα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστική της Euroleague.

Με το νέο «διπλό» τους οι Καταλανοί βελτίωσαν σε 13-2 το ρεκόρ τους, παραμένοντας μόνοι στην κορυφή της κατάταξης, ενώ οι Σέρβοι, οι οποίοι δεν είχαν τύχη με μόλις 3/20 τρίποντα, υποχώρησαν στο 6-9, απογοητεύοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς που βρέθηκε στις κερκίδες της Χάλα Πιονίρ για να υποστηρίξει τον Ερυθρό Αστέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίος των νικητών ο Νάιτζελ Χέιζ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Σμιτς (11π.), Σανλί (11π.) και Μίροτιτς (10π.). Από τον Ερυθρό Αστέρα ξεχώρισαν οι Λούκα Μίτροβιτς (15π.) και Νίκολα Κάλινιτς (15π.).

Στην Πόλη, η Φενερμπαχτσέ έφτασε τις τρεις σερί νίκες, υποχρεώνοντας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην πέμπτη διαδοχική αποτυχία της. Η Φενέρ επικράτησε με 90-79 των Ισραηλινών, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 6-9, με το οποίο κάνει και πάλι όνειρα οκτάδας. Στον αντίποδα, η Μακάμπι, στον 100ο αγώνα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο της, υπέστη την όγδοη ήττα της συνολικά.

Η τουρκική ομάδα εξαργύρωσε την άμυνα των τριών πρώτων περιόδων, όταν κράτησε τους φιλοξενούμενους κάτω από τους 20 πόντους σε κάθε δεκάλεπτο, τη στιγμή που οι Ντέβιν Μπούκερ (22 πόντοι), Νάντο ντε Κολό (21 πόντοι) την οδηγούσαν εκ του ασφαλούς στη νίκη με τις επιλογές τους στην επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Πόλη, η Ανατολού Εφές επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας με 87-72 της Μπασκόνια. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανέβασε κατακόρυφα την παραγωγικότητα της από τη δεύτερη περίοδο και δεν χρειάστηκε να κοιτάξει πίσω, πανηγυρίζοντας την έβδομη νίκη της και υποχρεώνοντας τους Βάσκους στη δέκατη ήττα.

Εντυπωσιακός και πάλι ο Βασίλιε Μίτσιτς (24 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), ενώ 17 πρόσθεσε ο Τίμπορ Πλάις, 16 ο Σέιν Λάρκιν και 15 ο Άντριαν Μόρμαν.

Tέλος η Ρεάλ Μαδρίτης ξέσπασε την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στο ευρωπαϊκό «clasico» πάνω στην Άλμπα Βερολίνου, χωρίς μάλιστα να αγχωθεί από την απουσία του τεχνικού της Πάμπλο Λάσο και του γκαρντ, Τομά Ερτέλ, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά και των τραυματιών Αμπάλδε, Αλοθέν, Τόμπκινς και Γιαμπουσέλε.

Η «Βασίλισσα» συνέτριψε με 87-64 τους Γερμανούς πανηγυρίζοντας τη 12η νίκη της, μία λιγότερη από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Στον αντίποδα, η Άλμπα υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα της και δέκατη στο σύνολο.

Οι Ισπανοί, πάντως, είχαν ακόμη έναν λόγο για να χαμογελούν, καθώς είδαν τον Άντονι Ράντολφ να επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από ένα χρόνο απουσίας (είχε υποστεί ρήξη Αχιλλείου), προσφέροντας 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η άμυνα των Ισπανών στη δεύτερη περίοδο, όταν περιόρισαν τους φιλοξενούμενους στους 10 πόντους, ήταν αρκετή, προκειμένου οι γηπεδούχοι να οικοδομήσουν μία διαφορά ασφαλείας (+17, 43-26 στο 20΄), την οποία συντήρησαν με τις επιθετικές αρετές τους οι Έντι Ταβάρες (17π.) και Ρούντι Φερνάντεθ (14π.).

Αναλυτικά:

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 75-54

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 87-72

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 90-79

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 69-76

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 87-64

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 21:30

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)

Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μονακό (Γαλλία)

Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)

Η BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η

Μπαρτσελόνα 13-2

Ρεάλ Μαδρίτης 12-3

Αρμάνι Μιλάνο 10-5

Ολυμπιακός 9-5

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-5

Ζενίτ Αγίας Πετρ. 8-6

Ούνικς Καζάν 8-6

Βιλερμπάν 7-7

Μπάγερν Μονάχου 7-7

Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-8

Αναντολού Εφές 7-8

Ερυθρός Αστέρας 6-9

Φενερμπαχτσέ 6-9

Μονακό 5-9

Άλμπα Βερολίνου 5-10

Μπασκόνια 5-10

Παναθηναϊκός 4-11

Ζαλγκίρις Κάουνας 3-11

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης