Για την Άγκυρα αναχώρησε η Εθνική ομάδα, δύο ημέρες πριν το πρώτο τζάμπολ στο Μπουντομπάσκετ της Τουρκίας. Κατά την αναχώρηση της «επίσημης αγαπημένης» ο Γιόνας Καζλάουσκας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πάντα υψηλούς στόχους και θα παίξει στην Τουρκία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αρχικά ο Λιθουανός τεχνικός υποστήριξε ότι: «δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα της ομάδας μας. Δεν παίξαμε καλά χθες, αλλά να είστε σίγουροι πως στην Τουρκία η εικόνα της ομάδας θα είναι πολύ καλύτερη από το χθεσινό ματς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το Μουντομπάσκετ είπε: «Έχουμε πάντα υψηλούς στόχους και πηγαίνουμε στο Μουντομπάσκετ για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα», ενώ κλείνοντας δε θέλησε να σχολιάσει την τιμωρία των παικτών, που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια, στο φιλικό με τη Σερβία: «Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι την πιθανότητα να τιμωρηθούν παίκτες μας».

Να σημειωθεί ότι σήμερα η FIBA αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της.

Με τη σειρά του ο Βασίλης Σπανούλης, είπε: «Τώρα αρχίζουν τα πραγματικά ματς. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος πάμε με σε μια μεγάλη διοργάνωση με μια ήττα. Αυτό ίσως να είναι και γούρι. Η ομάδα είναι έτοιμη και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Θέλουμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, αλλά τώρα το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μας είναι το ματς της πρεμιέρας με την Κίνα και τίποτα άλλο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο δρόμος είναι μακρύς και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλώσεις έκανε και ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος επεσήμανε: «Σημασία έχει να ξεκινήσουμε καλά τη διοργάνωση. Οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η Κίνα είναι μια ομάδα που δεν την γνωρίζουμε καλά και περιμένουμε τους προπονητές μας να μας μιλήσουν γι’ αυτή ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να αρχίσουμε το Μουντομπάσκετ με νίκη. Ελπίζω να μην υπάρχουν άλλοι τραυματισμοί στην ομάδα και τα δύο παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους».

Τέλος ο Νικ Καλάθης είπε: «Έπειτα από έναν μήνα σκληρής προετοιμασίας είμαστε πλέον έτοιμοι για το Μουντομπάσκετ. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό και γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης