Ο «Σέφκης» μαζί με τον «Μάκη ή Σατανά» ήταν συνεργοί με τον «εισαγγελέα» το 2016 όταν κατηγορήθηκαν, μαζί με γνωστό κοσμικό, ότι δεν είχαν αφήσει σπίτι για σπίτι που να μην το διαρρήξουν. Αυτά ήταν τα παρατσούκλια τους τα οποία χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους συνομιλίες και επαφές. Φαίνεται ότι συνέχισαν να κάνουν το ίδιο μέχρι το πρωί της περασμένης Παρασκευής όταν τους συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Όμως ο 40χρονος αποδείχτηκε εξαιρετικά «δραστήριος» και μάλιστα θέλησε να εκμεταλλευτεί την περίοδο της πανδημίας και τις αυξημένες ανάγκες σε ποσότητες αντισηπτικών. Έτσι, τον Απρίλιο του 2020 ο «Σέφκης» συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του και κατηγορήθηκαν ότι μέσα σε μια αποθήκη στην περιοχή της Ελευσίνας είχαν αποθηκεύσει «10.945,9 λίτρα αντισηπτικού υγρού και συγκεκριμένα 10.276 φιαλίδια των 1.000 ml, 4.140 φιαλίδια των 135 ml και 370 φιαλίδια των 300 ml». Οι αρμόδιες αρχές είχαν υποστηρίξει ότι «δεν είχε πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη καταχώρηση των παραπάνω προϊόντων στον ειδικό σύνδεσμο του κεντρικού ιστότοπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά παράβαση των μέτρων αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19)». 

Στην νέα τους «ενασχόληση», στην οποία έβαλαν τέλος οι αστυνομικοί, οι δουλειές φαίνεται ότι πήγαιναν καλά για τον «Σέφκη», τον «Μάκη ή Σατανά», τον «εισαγγελέα» αλλά και μια 45χρονη η οποία ήταν και αυτή μέλος της σπείρας το 2016.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην νέα υπόθεση κατηγορούνται ότι είχαν κάνει 59 «χτυπήματα», εκτός από την Αττική, σε Βοιωτία, Χαλκίδα, Λαμία, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Αχαΐα και Χαλκίδα. Ανάμεσα στα ονόματα που περιλαμβάνονται στην δικογραφία είναι και ενός αστυνομικού ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου. Ο ανθυπαστυνόμος, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί, φέρεται να δίνει μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών της αστυνομίας, πληροφορίες σε συγκεκριμένο μέλος της σπείρας για τα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν στα «χτυπήματα» τους. Έβλεπε αν είναι γνωστά στις διωκτικές αρχές και τα αναζητούν.  

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και όταν θα βρεθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν θα πρέπει να δικαιολογήσουν και τα πολυτελή σπίτια με τα τζακούζι και τα πισίνες όπως επίσης τα ακριβά αυτοκίνητα τα οποία είτε νοίκιαζαν για την «δουλειά» είτε τα είχαν για προσωπική τους χρήση. Εκτός, αν τα μέλη της σπείρας καταφέρουν να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα, ότι όλα αυτά τα έκαναν «λόγω των επιχειρήσεων (λειτουργικές και εικονικές) τις οποίες είχαν ιδρύσει, ενώ μέρος των εσόδων επενδύονταν σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες». Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, «το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση, από την ανωτέρω εγκληματική της δράση, ξεπερνά τις 330.000 ευρώ». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης