Την οργή του κοινού και ανθρωπιστικών οργανώσεων προκάλεσε η απόφαση δικαστηρίου στην Καμπότζη, να μειώσει σε 8 χρόνια την ποινή ενός 43χρονου Ρώσου επιχειρηματία που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 17 παιδιών.

Πρωτόδικα ο επιχειρηματίας είχα καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλάκιση, για την μεγαλύτερη υπόθεση παιδεραστίας στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικηγόροι του 43χρονου Αλεξάντερ Τροφίμοφ, ο οποίος καταζητείται τόσο από την Ιντερπολ όσο και από τη Ρωσία ως ύποπτος για σεξουαλικά εγκλήματα, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κακοποίησε 17 κορίτσια την εποχή που εργαζόταν στην Καμπότζη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δικαστή, ο 43χρονος κατέβαλε από πέντε ως 2.000 δολάρια για να έχει ερωτική επαφή με τα κορίτσια, αλλά δέχτηκε να μειώσει την ποινή του γιατί ο Τροφίμοφ ζήτησε συγγνώμη και γιατί, καθότι ξένος, δεν γνώριζε τους νόμους της χώρας.

Από το 2008, 64 ύποπτοι για παιδεραστία, κυρίως ξένοι, έχουν συλληφθεί και μέχρι στιγμής 45 έχουν καταδικαστεί, σύμφωνα με την γαλλική οργάνωση Δράση Για Τα Παιδιά η οποία συνεργάζεται στενά με την αστυνομία της Καμπότζης για τον εντοπισμό των κατηγορούμενων για σεξουαλικά εγκλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης