Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από μερικούς μήνες η Honda αποκάλυψε ότι σταματάει την παραγωγή του εικονικού της CB1100 RS. Ο θρυλικός τετρακύλινδρος κινητήρας δεν περνάει πλέον τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων.Μάλιστα ο ιαπωνικός κολοσσός κατασκεύασε μια τελευταία έκδοση του μοντέλου προκειμένου να το τιμήσει και φυσικά να περάσει στην επόμενη γενιά των θρυλικών κλασικών της μοντέλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φήμες πλέον αρχίζουν και πληθαίνουν για το γεγονός ότι η Honda έχει αρχίσει να ασχολείται με ένα νέο CB1100 πιθανότερο για το 2023. Ως γνωστόν όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά κάτι που σημαίνει ότι είμαστε κοντά στον αντικαταστάτη το θρυλικού μοντέλου το οποίο όμως δεν θα έχει καμία σχέση με το τετρακύλινδρο γυμνό μοντέλο.

Αυτό είναι το πρώτο σχέδιο που κυκλοφόρησε για το CB1100 όπως το φαντάστηκαν οι δημιουργοί.

Τέλος ο θρυλικός τετρακύλινδρος κινητήρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda κατάθεσε στην Ιαπωνία έγγραφα με τα οποία κατοχυρώνει μια νέα μοτοσυκλέτα η οποία θα είναι Η απόδοση του νέου CB1100RS αναμένεται να είναι λίγο πάνω από 100 ίππους.βασισμένη στη Rebel 1100. Στα σχέδια φαίνεται καθαρά πως η μοτοσυκλέτα είναι της κατηγορίας roadster ή scrambler. Το πλαίσιο είναι σωληνωτό, όπως ακριβώς εκείνο του Rebel και ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 1.083 κ.εκ. που φοράει το Africa Twin. Αυτό σημαίνει ότι η νέα CB1100 Hawk αφήνει πίσω της την τετρακύλινδρη εποχή και περνάει σε μια νέα σύγχρονη γενιά. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας άλλωστε δεν μπορεί πλέον να περάσει τις προδιαγραφές ρύπων Euro5 γι’ αυτό άλλωστε η Honda αποφάσισε να τον εγκαταλείψει.

Στη νέα του μορφή το CB1100 θα συνοδεύεται από σύγχρονα ηλεκτρονικά όπως επιλογές οδήγησης, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα φρένου στον κινητήρα, ενώ παράλληλα θα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονη οθόνη πληροφοριών και σύστημα συνδεσιμότητας. Η αλήθεια είναι ότι όποτε έχουν κυκλοφορήσει έγγραφα κατοχύρωσης από τη Honda, ένα καινούριο μοντέλο γεννιέται από τους Ιάπωνες. Μπορούμε λοιπόν να εικάσουμε ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις από την Honda.

Πίσω στο 2017 όταν παρουσιάστηκε η αναβίωση του CB1100 από τη Honda.

 

Το σχέδιο που κατάθεσε η Honda στην Ιαπωνία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος εποχής για το αερόψυκτο Honda CB1100 RS

Η μελωδία της ευτυχίας από κινητήρες μοτοσικλετών Honda

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης