Mε τον… αέρα της πρωταθλήτριας Ασίας θα παραταχθεί στα παρκέ της Τουρκίας το Ιράν.

Η ομάδα του Βέζελιν Μάτιτς κατέκτησε θριαμβευτικά το Πανασιατικό Πρωτάθλημα του 2009, εξασφαλίζοντας έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της την παρουσία της σε τελική φάση Μουντομπάσκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρθενική του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο θα ψάξει το… θαύμα, ήτοι να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Αυτό βέβαια πολύ δύσκολα μπορεί να συμβεί, από τη στιγμή, που στον όμιλο του υπάρχουν η Αμερική, η Βραζιλία, η Σλοβενία και η Κροατία.

Μεγάλο αστέρι των Ιρανών είναι ο 25χρονος θηριώδης (2.18μ.) σέντερ, Χαμέντ Χανταντί, ο οποίος αγωνίζεται στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις.

Προπονητής του ασιατικού συγκροτήματος, όπως προαναφέραμε, είναι ο Βέζελιν Μάτιτς, ο οποίος κατάφερε να το οδηγήσει στην κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος, ένα χρόνο πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρόστερ:

Χαμέντ Αφάγκ (Σάμπα Μπάτερι Ιράν), Αμίρ Αμινί (Πετροχίμι Ιμάμ Χαρμπούρ Ιράν), Γιαβάντ Νταβαρί (Πετροχίμι Ιμάμ Χαρμπούρ Ιράν), Αρέν Νταβουντιτσεγκανί (Ζομπ Αχάν Εσαχάν Ιράν), Αλί Ντοραγκί (Σιράζ Πίπε Ιράν), Μοχαμάντρεζά Ακμπαρί Μπισέχ (Ζομπ Αχάν Εσαχάν Ιράν), Χαμέντ Χανταντί (Μέμφις Γκρίζλις), Μαχντί Καμρανί (Μαχράμ Ιράν), Ασγκάρ Καρντουστ (Αζάντ Ιράν), Αρσαλάν Καζεμί (Ράις NCAA), Σαμάντ Νικχαχ Μπαχραμί (Μαχράμ Ιράν), Γιαμπέρ Ρουζμπαχανί (Ζομπ Αχάν Εσαχάν Ιράν), Οσίν Σαχακιάν (Ζομπ Αχάν Εσαχάν Ιράν), Χαμέντ Σοχραμπνεγιάντ (Μαχράμ Ιράν), Πουγιά Ταντγίκ (Αζάντ Ιράν), Ιμάν Ζαντί Μασχαντί (BEEM Ιράν).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης