Την ήττα με 28 πόντους διαφορά γνώρισε η Εθνική Ελλάδας από τις ΗΠΑ, στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Η επίσημη αγαπημένη στο τελευταίο της παιχνίδι πριν το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας ακολούθησε την Αμερική για δύο δεκάλεπτα, όμως στη συνέχεια η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι πάτησε… γκάζι και έφτασε στην επικράτηση με το σκορ στο 87-59.

Οι παίκτες της Αμερικής μπήκαν στο γήπεδο για να κάνουν ένα γρήγορο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 7-2, το οποίο στη συνέχεια έγινε 16-6, με καλάθια των Ρόουζ, Γκόρντον και Ντουράντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Ελλάδα, που έκανε 9 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο, πολύ καλή παρουσία είχε ο Κώστας Τσαρτσαρής, αλλά και ο Βασίλης Σπανούλης. Στο 10’ το σκορ ήταν 22-14 για τις ΗΠΑ, ενώ κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου έφτασε στο 30-17.

Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα με μπροστάρη τον Τσαρτσαρή έμεινε μέσα στο παιχνίδι και πήγε στα αποδυτήρια, χάνοντας με δέκα πόντους (42-32).

Η συνέχεια άνηκε στην Αμερική, η οποία στο τρίτο μέρος του αγώνα πάτησε… γκάζι και βρέθηκε στο 30’ να προηγείται με 24 πόντους και το σκορ στο 68-44.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον επίλογο η υπόθεση-νίκη είχε κριθεί και οι ΗΠΑ έκαναν επίδειξη δύναμης και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +29.

Σαν τελικό απολογισμό η Αμερική έκανε 20 κλεψίματα, έναντι 9 της Ελλάδας και έστειλε μήνυμα, ενόψει του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, επικρατώντας με το επιβλητικό 89-59.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-42, 44-68, 59-87.

Ελλάδα (Γιόνας Καζλάουσκας): Ζήσης 2, Σπανούλης 7 (1), Φώτσης 8 (2), Περπέρογλου 6, Τσαρτσαρής 24 (1), Διαμαντίδης 1, Καλάθης 7 (1), Πρίντεζης 3 (1), Βουγιούκας 1.

ΗΠΑ (Μάικ Σιζέφσκι): Μπίλαμπς 7 (1), Ντουράντ 15 (2), Ρόουζ 11 (1), Γκόρντον 18 (4), Γκέι 6, Ιγκουοντάλα 7, Γκρέιντζερ 3, Γουέστμπρουκ 8, Κάρι 4, Λοβ 8, Όντομ, Τσάντλερ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιόνας Καζλάουσκας: «Συγχαρητήρια στην Αμερική για τη νίκη της. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά εμείς δεν παίξαμε καλά. Μετά την απώλεια του Σχορτσανίτη έπρεπε ν’ ασχοληθούμε πως θα την καλύψουμε στο παιχνίδι κι αυτό κάναμε. Στερηθήκαμε τις υπηρεσίες δυο παικτών ρακέτας που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά».

Μάικ Σιζέφσκι: «Ήταν ένα ματς προετοιμασίας. Η Ελλάδα δεν είχε δύο βασικούς σέντερ. Ήταν καλό να παίξουμε ένα ακόμη ματς σε καλή ατμόσφαιρα απέναντι σε μια καλή ομάδα. Επίσης ήταν μια καλή εμπειρία. Το σκορ δεν έχει σημασία για μας. Είμαστε χαρούμενοι που έπαιξαν όλοι. Έπαιξαν σκληρά και προσπαθήσαμε να κάνουμε αλλαγές στα γκαρντ. Κάναμε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Ακόμη μαθαίνουμε. Είμαστε έτοιμοι όσο μπορούμε να είμαστε. Δεν είμαστε ψηλή ομάδα και μας χτύπησαν μέσα στη ρακέτα. Η ελληνική ομάδα θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα αν είχε και τους άλλους δύο παίκτες. Σε ένα ματς θα χάσεις σουτ και θα κάνεις λάθη. Όμως δεν πρέπει να επηρεάσουν το υπόλοιπο παιχνίδι και τη συνολική εικόνα του αγώνα».

Κώστας Τσαρτσαρής: «Πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να μάθουμε από αυτό. Απογοήτευση υπάρχει πάντα μετά από ήττα, αλλά δεν πρέπει να μας επηρεάσει. Πρέπει να δούμε τι έφταιξε και φτάσαμε σε μια τόσο εύκολη ήττα. Μπορεί να είχαμε απώλειες, αλλά δεν είχαμε αποφασιστικότητα και διάθεση. Ελπίζω να παρουσιαστούμε έτοιμοι στην Τουρκία».

Νίκος Ζήσης: «Θα είμαστε έτοιμοι σε τρεις ημέρες. Δε νομίζω πως η κακή εμφάνιση απόψε θα σβήσει όλη τη δουλειά και τον ιδρώτα ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος».

Κώστας Καϊμακόγλου:
«Αυτό δεν είναι το αληθινό μας πρόσωπο. Η ουσία είναι να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα ματς. Στο παιχνίδι με την Κίνα θα παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Τσόνσι Μπίλαπς: «Αν συναντήσουμε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σίγουρα θα είναι πιο έτοιμη γιατί ξέρουμε ότι είναι πολύ πιο καλή ομάδα από αυτό που έδειξε σήμερα. Εμείς επιδείξαμε ομαδικότητα. Έχουμε πολύ αθλητικούς παίκτες».

Έρικ Γκόρντον: «Απλά έκανα τα ανοικτά σουτ. Είχα καλή ροή στη διάρκεια του αγώνα. Ήμουν σε καλή κατάσταση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης