Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν σήμερα τέσσερις αξιωματικοί της Αστυνομίας των Φιλιππινών, ύστερα από τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιούν οι Αρχές σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν πριν από δύο ημέρες στη λεωφοροπειρατεία που έληξε με τραγικό τρόπο, όταν οκτώ όμηροι και ο δράστης σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι πέντε τουρίστες κατέληξαν από τραύματα που προκλήθηκαν από σφαίρες, αλλά δεν διευκρίνισε αν οι σφαίρες προήλθαν από όπλο της Αστυνομίας ή του δράστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος, Μπενίνιο Ακίνο, κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους, ενώ διατάχθηκε η διεξαγωγή έρευνας για την αποτυχία της επιχείρησης απελευθέρωσης των ομήρων και, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τζέσε Ρομπρέντο, τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε μία ή δύο εβδομάδες.

Απολύουν τις Φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς στο Χονγκ Κονγκ

Την ίδια στιγμή, οι αντιδράσεις στο Χονγκ Κονγκ εναντίον των Φιλιππινών έχουν περάσει πλέον σε εκδικητικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, πολλές Φιλιππινέζες οικιακές βοηθοί που εργάζονται στο Χονγκ Κονγκ άρχισαν να απολύονται από τους εργοδότες τους, οι οποίοι έχουν εξοργιστεί από τη δραματική εξέλιξη που έλαβε η κρίση με τους ομήρους.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τις Φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς είπαν ότι έχουν λάβει πολλές καταγγελίες από οικιακές βοηθούς που απολύθηκαν από τον εργοδότη τους εξαιτίας της κρίσης με τους ομήρους.

Οι περισσότερες Φιλιππινέζες οικιακές βοηθοί που εργάζονται στο Χονγκ Κονγκ λαμβάνουν ως κατώτερο μηνιαίο μισθό περίπου 460 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης