Ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία συνιστά στους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στις Φιλιππίνες, εξέδωσε το Χονγκ Κονγκ, ύστερα από τα όσα συγκλονιστικά διαδραματίστηκαν χθες με κινηματογραφικό τρόπο στην πρωτεύουσα Μανίλα, όπου ένοπλος πρώην αστυνομικός κατέλαβε λεωφορείο με τουρίστες και, μετά από πολύωρη ομηρία και επέμβαση της Αστυνομίας, σκοτώθηκαν τόσο ο ίδιος όσο και οκτώ ακόμα τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ.

Οι Αρχές των Φιλιππίνων υπερασπίστηκαν σήμερα τους χειρισμούς τους στην υπόθεση, αλλά μία σειρά από λανθασμένες κινήσεις θεωρήθηκε ως ένδειξη της βαθύτερης κρίσης που διέρχεται η χώρα, η οποία ταλανίζεται από προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της χώρας, Μπενίνο Ακίνο, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν κενά στην επιχείρηση διάσωσης των ομήρων και ο υπουργός Εσωτερικών, Τζέσε Ρομπρέντο, πρόσθεσε ότι η πρόσβαση του δράστη στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο δυσχέρανε τις προσπάθειες της Αστυνομίας.

Ο τελευταίος δήλωσε σχετικά: «Υπήρχε τηλεοπτικός δέκτης μέσα στο λεωφορείο. Δυστυχώς, ο (δράστης Ρονάλντο) Μεντόσα είδε τι επιχειρούσε η Αστυνομία. Έτσι χάσαμε το στοιχείο αιφνιδιασμού».

Ο πρόεδρος Ακίνο συναντήθηκε σήμερα στη Μανίλα με τον Κινέζο πρεσβευτή, Λιού Ζιανκάο, και αξιωματούχους από το Χονγκ Κονγκ, για να δώσει εξηγήσεις γιατί κατέληξε με αυτό τον τραγικό τρόπο η λεωφορειοπειρατεία, η οποία διήρκεσε περισσότερες από δέκα ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης