«Η δράση της διεθνούς συμμαχίας, υπό αμερικανική διοίκηση, στην αφγανική σύρραξη εξακολουθεί να είναι ελπιδοφόρα και είναι πολύ πρόωρο ακόμη να μιλούμε για αποτυχία», τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, μιλώντας ενώπιον παλαιμάχων στρατιωτών.

Όσον αφορά την ημερομηνία του Ιουλίου 2011, που έχει ορισθεί για την έναρξη αποχώρησης των δυνάμεων, δεν σημαίνει πως οι ΗΠΑ πρόκειται να εγκαταλείψουν τη χώρα, αλλά απλώς, ότι τα ηνία θα αναλάβουν σταδιακά οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λοιπόν, παιδιά, μην πιστεύετε τις φήμες που λένε ότι «αποτύχαμε στο Αφγανιστάν». Μόλις έχουμε ξεκινήσει με έναν καλό στρατηλάτη και καλό αριθμό στρατιωτών για να επιτύχουμε τους στόχους μας», τόνισε ο Βiden, αναφερόμενος στον νέο διοικητή των ξένων δυνάμεων στο Αφγανιστάν αμερικανό στρατηγό David Petreaus.

Ο αντιπρόεδρος επισήμανε επίσης το γεγονός ότι ο Βarack Obama τριπλασίασε την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν, αφότου ανέλαβε την ηγεσία στον Λευκό Οίκο, ανεβάζοντας τον αριθμό των στρατιωτών στους 100.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης