Με έξι ταινίες ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζει η δραματική ταινία «Καλάβρυτα 1943», με τον Μαξ Φον Σίντοφ, στην τελευταία του εμφάνιση λίγο πριν πεθάνει, καθώς και η δραματική ιαπωνική ταινία «Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας», που κέρδισε την Αργυρή Άρκτο. Ωστόσο ας δούμε και τις έξι ταινίες που η κάθε μία ξεχωριστά αποτελεί μια καλή κινηματογραφική πρόταση για αυτήν την εβδομάδα.

«Καλάβρυτα 1943» του Νικόλα Δημητρόπουλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δραματική ιστορική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Νικόλα Δημητρόπουλου, με τους Μαξ Φον Σίντοφ, Άστριντ Ρους, Δανάη Σκιάδη, Μάρτιν Λάερ, Νικόλα Παπαγιάννη, Αλις Κρίγκε, Τόμας Αράνα, Γιώργο Βογιατζή, Μάξιμο Λιβιεράτο, Τάσο Καρλή κ.ά.
 

Σύνοψη

Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Antlers»: Μια ταινία τρόμου του Σκοτ Κούπερ, με την Κέρι Ράσελ

Σε σκηνοθεσία του Σκοτ Κούπερ (”Σκουριασμένη Πόλη”, ”Ανίερη Συμμαχία”) και παραγωγή του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έρχεται η νέα ταινία τρόμου «Antlers», η οποία βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

Σε μια μικρή πόλη του Όρεγκον μια νέα στην περιοχή δασκάλα που συγκατοικεί με το σερίφη αδερφό της, συνειδητοποιεί πως ένας από τους μαθητές της έχει υποστεί κακοποίηση. Για εκείνο, όμως, που δεν είναι καθόλου προετοιμασμένη, είναι όσα τρομοκρατικά ανακαλύπτει τη στιγμή που αποφασίζει να επισκεφθεί το σπίτι του για βοήθεια.

Τρόμου, Μυστηρίου

Ηθοποιοί:  Keri Russell, Jesse Plemons, Jeremy T. Thomas, Graham Greene, Scott Haze

Σκηνοθέτης: Scott Cooper

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας» του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι

Ένα απρόβλεπτο ερωτικό τρίγωνο, μια εκδικητική χειρονομία αποπλάνησης που θα έχει αναπάντεχη κατάληξη και η συνάντηση δύο παλιών συμμαθητριών, που θα οδηγήσει σε ένα λυτρωτικό παιχνίδι ρόλων. Ο πιο πολυσυζητημένος Ιάπωνας σκηνοθέτης των τελευταίων ετών επιβεβαιώνει τη φήμη του με ένα σαγηνευτικό τρίπτυχο ιστοριών για τις δαιμόνιες συμπτώσεις και τις αθέατες επιθυμίες που καθορίζουν υπογείως τις ανθρώπινες ζωές.

Η ταινία «Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας» κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Βερολίνου 2021,

Wheel of Fortune and Fantasy

Αισθηματικό δράμα, ιαπωνικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι, με τους Κοτόνε Φουρουκάουα, Κιγιοχίκο Σιμπουκάουα, Κατσούκι Μόρι, Φουσάκο Ουράμπε, Αόμπα Καουάι κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Εξόριστος» του Βισάρ Μορίνα

Η ταινία Εξόριστος συνδυάζει στοιχεία θρίλερ αλλά και χιούμορ που βασίζεται σε άβολες στιγμές που δεν ξεχνιούνται. Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία που μιλάει για σοβαρά θέματα, εκτιμώντας όλες τις αγωνίες και τον παραλογισμό της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Ο Τζαφέρ είναι ένας χημικός μηχανικός σε φαρμακευτική εταιρεία. Κατάγεται από το Κόσοβο και ζει στη Γερμανία με τη Γερμανίδα σύζυγό του Νόρα (η πάντα φανταστική Sandra Huller του Τόνι Έρντμαν) και τα τρία τους παιδιά. Έχει μια καλή δουλειά και ένα ωραίο σπίτι. Μια μέρα επιστρέφοντας από το γραφείο, ανακαλύπτει ένα νεκρό ποντίκι στην πόρτα του κήπου του. Αυτή είναι η αρχή μιας σειράς από γεγονότα που θα τον οδηγήσουν στη συνειδητοποίηση της θέσης του στη γερμανική κοινωνία αλλά και στην οικογένειά του.

Δραματική ταινία, κοσοβογερμανικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Βισάρ Μορίνα.

Πρωταγωνιστεί ο Μισέλ Ματίτσεβιτς.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Καλάβρυτα 1943

Το Εργοστάσιο

«Ταξική» ρωσική περιπέτεια του Γιούρι Μπίκοφ («Ο Ηλίθιος»). Οι εργάτες ενός πτωχευμένου εργοστασίου οργανώνονται και απαγάγουν τον ιδιοκτήτη ζητώντας ως λύτρα τα χρήματα που δικαιούνται, ωστόσο το σχέδιό τους δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη.

The Factory

Δραματικό θρίλερ, ρωσικής και γαλλικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Γιούρι Μπίκοφ, με τους Ντένις Σβέντοφ, Αντρέι Σμολιάκοφ, Ιβάν Γιανκόφσκι, Αλεξάντρ Μπουχάροφ κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Αρχηγός από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση

 Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων από την Dreamworks Animation, που συνεχίζει τις ευχάριστες περιπέτειες του «Αρχηγού από Κούνια». Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Η σκηνοθεσία είναι του Τομ Μακ Γκραθ και τη μουσική υπογράφει ο Χανς Ζίμερ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης