Mε στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου θα παραταχθεί στην Τουρκία η Αργεντινή, στην 12η συμμετοχή της σε Μουντομπάσκετ (1950, 1959, 1963, 1967, 1974, 1986, 1990, 1994, 1998, 2002, 2006, 2010).

Oι «γκαούτσος», No1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχουν να επιδείξουν αρκετές διακρίσεις, αφού μετά τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο του 2002, κατέκτησαν το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα, ενώ ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Πεκίνο το 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας του Σέρτζιο Ερνάντεζ είναι ο Σκόλα, ο οποίος έχοντας ως συνεπικουρούμενος τους Ντελφίνο και Πριτζιόνι θα προσπαθήσει να οδηγήσει και πάλι σε υψηλές πτήσεις τους «γκαούτσος».

Ο Σκόλα αγωνίζεται στους Χιούστον Ρόκετς, στους οποίους από το 2007 έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Την περασμένη σεζόν είχε 16.2 πόντους και 8.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Επιδόσεις, το λιγότερο, ενθαρρυντικές εν όψει του ραντεβού στην Τουρκία.

Από τη διοργάνωση, πάντως, θα λάμψει διά της απουσίας του ο NBAer Μανού Τζινόμπιλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αστέρας των Σαν Αντόνιο Σπερς αποφάσισε να μη λάβει μέρος στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, καθώς θέλει να μην επιβαρύνει τον οργανισμό του, μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του.

Πάντως, οι «γκαούτσος» και χωρίς τον Τζινόμπιλι θα υπερβάλουν εαυτούς για την κατάκτηση του χρυσού.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Σκόλα, ο οποίος τόνισε «Ο Μανού είναι ακόμη καλύτερος από ό,τι μπορείτε να καταλάβετε, αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα».

Η 12άδα της Αργεντινής:

Λούις Σκόλα (Χιούστον Ρόκετς), Λουίς Σεκέιρα (Σιονίστα Ντε Παρανά), Πάμπλο Πριτζιόνι (Ρεάλ Μαδρίτης), Ρόμαν Γκονζάλες (Κίμσα), Φαμπρίτσιο Ομπέρτο (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς), Χουάν Γκουτιέρες (Γρανάδα), Κάρλος Ντελφίνο (Μιλγουόκι Μπακς), Πάολο Κιντέρος (Σαραγόσα), Λεονάρντο Γκουτιέρες (Πενιαρόλ), Αντρές Νοτσιόνι (Σακραμέντο Κινγκς), Ερνάν Γιάσεν (Εστουντιάντες) και Φεντερίκο Κάμερικς (Ρεγκάτας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης