Εντός των τειχών η Ανγκόλα τα καταφέρνει περίφημα, αφού έχει κατακτήσει 10 τίτλους στις τελευταίες 11 διοργανώσεις, τρέχοντας μάλιστα ένα σερί 35 αγώνων χωρίς ήττα.

Τα αποτελέσματά της, ωστόσο, δεν είναι αντίστοιχα μακριά από τη μαύρη Ήπειρο, με αποτέλεσμα το καλύτερο πλασάρισμα που έχει να επιδείξει σε Μουντομπάσκετ να είναι η 10η θέση το 1996, στην Ιαπωνία.
Στη διοργάνωση της Τουρκίας πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πετύχει κάτι καλό, αφού ανάμεσα σε ομάδες όπως η Σερβία, η Αργεντινή και η Γερμανία, έχει μοιραία τον ρόλο του αουτσάιντερ μαζί με την Ιορδανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προπονητής του αφρικανικού συγκροτήματος είναι ο Πορτογάλος Λουίς Μαγκαλιάες, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα πριν από έναν χρόνο, καταφέρνοντας να την οδηγήσει στην έβδομη συνεχόμενη κατάκτηση του αφρικανικού πρωταθλήματος με το… καλησπέρα.

Μεγάλος αστέρι της Ανγκόλας είναι ο Χοακίμ Γκόμεζ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη για λογαριασμό της γερμανικής Κολονίας και των Άιφελ Τάουερς στην Ολλανδία.

Η αποστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολίμπιο Τσιπριάνο (Λίμπολο), Χοακίμ Γκόμες (Πριμέρο Ντε Αγκόστο), Μιγκέλ Λουτόντα (Πριμέρο Ντε Αγκόστο), Εντουάρντο Μίνγκας (Πέτρο Λουάντα), Φιλίπε Αμπράο (Πριμέρο Ντε Αγκόστο), Κάρλος Αλμέιδα (Πριμέρο Ντε Αγκόστο), Φελιζάρντο Αμπρόσιο (Πριμέρο Ντε Αγκόστο), Πάουλο Μπάρος (Προμάντε Καμπίντα), Ντομίνγκος Μπονιφάσιο (Λίμπολο), Ρομπέρτο Φόρτες (Πέτρο Λουάντα), Βαλντελίτσιο Χοακίμ (Ανατολική Γιούτα), Μιγκέλ Κιάλα (Πέτρο Λουάντα), Ντιβάλντο Μπούνγκα (Πέτρο Λουάντα), Κάρλος Μοράις (Λίμπολο), Γιανίκ Μορέιρα (Πριμέρο Ντε Αγκόστο), Λεονέλ Πάουλο (Λίμπολο), Βλάντεμιρ Ρικαρντίνο (Πριμέρο Ντε Αγκόστο), Σιμάο Σάντος (ΑΣΑ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης