Σε τουλάχιστον 25 χώρες έχουν εξαχθεί προϊόντα χοιρινού που φέρονται να είναι μολυσμένα με επικίνδυνη τοξική ουσία. Ήδη έχουν εντοπιστεί προϊόντα σε Ολλανδία, Γαλλία και Βέλγιο, ενώ η Νότια Κορέα ανακοίνωσε αναστολή των εισαγωγών και της πώλησής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιρλανδικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων, η Ιρλανδία προχώρησε σε απόσυρση όλων των προϊόντων από χοιρινό που παράχθηκαν το Σεπτέμβριο καθώς σε δείγματά τους ανιχνεύθηκε η ουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η FSAI καλεί τη βιομηχανία τροφίμων να αποσύρει από την αγορά όλα τα ιρλανδικά προϊόντα με βάση το χοιρινό προερχόμενο από ζώα που σφαγιάσθηκαν στην Ιρλανδία”, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο ΕΦΕΤ με ανακοίνωσή του, κάλεσε όλες τις επιχειρήσεις που ενδέχεται να διακινούν χοιρινό κρέας προερχόμενο από την Ιρλανδία να το αποσύρουν προκειμένου να διεξαχθούν έλεγχοι. Καλεί επίσης το καταναλωτικό κοινό, να μην καταναλώνει χοιρινό με προέλευσης από την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ιρλανδικής κυβέρνησης θα πρέπει να θανατωθούν τουλάχιστον 100.000 ζώα και να καταστραφούν τρόφιμα αξίας 125 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης